Az Activision nem csak egy rakás pénzt perelt ki egy ismert csaláskészítő oldalból, de még a honlapot is megszerezte. Minek?!

2024.05.30. – Az Activision az utóbbi időben ádáz harcot vív a csalók ellen, amit meg is értünk, miután ez egy igen komoly probléma a játékban. A panaszáradat elképesztő méreteket ölt, sokan ott is hagyják a játékot, mivel nincs olyan Warzone lobby, amiben ne lenne csaló. Az írtást pedig a csalások készítéőivel kell kezdeni, az egyik célpont pedig a legnagyobb ilyen oldal, az EngineOwning lett.

Per a csaláskészítők ellen

Az Activision nemrég ismét győzelmet aratott az EngineOwning ellen folyó perben, amit a Call of Duty készítője még 2022-ben indított. Tegnap a bíró több alperest, köztük magát az EngineOwningot is arra kötelezte, hogy fizessenek a vállalatnak 14,5 millió dolláros kártérítést a Call of Duty csalások készítéséért és terjesztéséért. Ami még furcsább, hogy az ítélet szerint át kell adniuk az EngineOwning weboldalát az Activisionnek, amellett, hogy felhagynak örökre a csalások készítésével. Nagyon jó kérdés, hogy az Activision mihez kezd majd egy olyan weboldallal, amin csalásokat lehet venni?!

Az EngineOwning oldala közben még most is működik, szóval tölthető az aimbot meg a wallhack. Az Activision korábban 3 millió dollárt már kisajtolt az oldal tulajdonosaitól, de jóval több embert pereltek be. A mostani bejelentés magát az EngineOwningot és alapítóit, Valentin Ricket és Leon Rischet nevezte meg, illetve olyanokat, akik a marketingben segítettek. A dolog azért fajult idáig, mert a csalókészítők nem is igazán reagáltak a perre.

Bűnös

A bíró bűnösnek találta az EngineOwningot a törvénysértésben, és abban is, hogy „szándékosan” rávették a játékosokat a csalások megvásárlására és használatára, annak ellenére, hogy tudták, hogy a Call of Duty felhasználási feltételei ezt tiltják.

A játékkiadók egyébként egyre gyakrabban fordulnak a bírósághoz a csalókkal szemben. A Bungie 2022-ben 13,5 millió dolláros kártérítésről állapodott meg Destiny 2 csaláskészítőkkel. Persze nagyon jó kérdés, hogy az ilyen pereskedések valójában mennyire vannak hatással arra, hogy hány csalóval lehet találkozni a játékban? A kiadók valószínűleg szép pénzt kapnak a perek után, ugyanakkor semmi sem garantálja, hogy a csaláskészítők nem indítanak új oldalt. Bár mindez talán előrelépésnek tűnhet, a csalók mindig utat találnak, hogy kiszúrjanak a tisztes játékosokkal.

Ezt láttad már?

127 (!!!) film érkezik a SkyShowtime kínálatába – köztük több korszakos mestermű

 

×