A Riot Games bemutatta a League of Legends (LoL) legújabb prémium csomagját, ami Faker örökségét volt hivatott megünnepelni. Az ár viszont lecsapta a biztosítékot.

2023.05.29. – A League of Legends, vagy ahogy azt manapság a köznyelvben használják „LoL”, a világ egyik legsikeresebb videojátéka. Ugyan az a helyzet a Riot Games MOBA-jával, mint a Fortnite Battle Royale-al, teljesen mindegy, hogy szeretjük-e, el kell ismerni, hatalmas hatással volt a piac alakulására. Nagyon kevés olyan játékról tudni, ami ennyi idő után is sikeres és érdekes tudott maradni. A LoL már 2019. óta elérhető, s nem úgy tűnik, hogy egyhamar le akarna állni. Az állandó tartalomfrissítések, na meg a dübörgő esport szakág még hosszú-hosszú élettartamot jósol a Riot játékának.

lol

Persze minden helyzet változhat, pláne egy olyan iparágban, amikor alternatívákból mindig találni, a játékosok pedig könnyedén felhúzzák magukon egy-egy rosszabb döntésen. A Riot Games most biztosan érzi, hogy válaszvonal elé érkezett, ugyanis sikerült hatalmas öngólt rúgniuk az egyik legújabb, prémium LoL tartalomcsomagjukkal. Az egyébként teljesen ingyenes játékon belül a Riotnak egyetlen bevételi forrása van, a Shop. A kliensen belül elérhető boltban skineket, s egyéb, javarészt kozmetikai kiegészítőket vásárolhatnak maguknak az emberek. Minden vásárlás opcionális, a Riot csak ösztönözheti a játékosbázist a vásárlásra.

Hogy mennyi?!

Nos, ami azt illeti a belengetett legújabb exkluzív skincsomagjuk papíron igencsak hívogatónak tűnt. Faker, az esport szakág egyik legsikeresebb alakja, sokan a játék királyának tartják. A nyár elején be is kerül a League of Legends Hall of Fame-be, vagyis ha eddig nem volt „halhatatlan”, immáron biztosan az lesz. Ezt a beavatást egy speciális, a játékos karrierje köré épített skincsomaggal tervezi megünnepelni a kiadó. Megkérdezték Fakertől például, hogy melyik karakterekre szeretne speciális kinézetet, a játékosról Emote-ot mintáztak a csomagba, jópofa személyre szabott Ward Skint is kapott, egy szó mint száz, nagyon menő lett az egész.

A gond csak az árcédulával van.

 

Több fórumon is lehetett olvasni, hogy az emberek felkészültek arra, hogy drága csomagról lesz szó, elvégre exkluzív, limitált és a skineket elnézve, meglehetősen prémium tartalmak kerülnek bele. A legtöbben azt írták, hogy akár 20-30 ezer forintot is hajlandók lettek volna rá szánni, „egyszer élünk, Faker öröksége megér ennyit”. Na igen, ez még talán belefért volna egyeseknek, azonban a hivatalos ár ennél jóval felháborítóbb. A Riot Games kitalálta, hogy az új Faker-csomagért 60 ezer Riot Pointot kér, ez árfolyamtól függően 500 és 600 dollár között áll meg. Már az 500 dollár is kb. 180 ezer forint, vagyis egy teljesen új Xbox Series X ára. Ennek fényében mindenki eldöntheti, hogy menő fakeres Ahrival akarja csapatni, vagy vesz egy komplett konzolt, ami még hosszú évekig futtatja a legújabb játékokat, kifejezetten jó minőségben…

A Riot Games hivatalosan még nem reagált a közfelháborodásra, kíváncsiak leszünk, mit hoznak ki ebből!

Ezt olvastad már?

Robotbunyó, stripperek, romantika – Ütős a Netflix júniusi film/sorozatfelhozatala

×