A LEGO IDEAS platformja lassan 16 éve biztosít felületet arra, hogy a rajongók publikálhassák az egyedileg megalkotott szettjeiket.

2024.05.29. – A Lego 2008-ban leplezte le az akkor még CUUSOO néven futó platformját. Ennek már lassan 16 éve, azóta pedig nevet is váltott a kezdeményezés. Manapság IDEAS néven találkozhatunk vele, ám az elv nem változott. A platformon keresztül a LEGO rajongók feltölthetnek egyedileg megtervezett építményeket, ötleteket. Ezt követően a közösség tagjai szavazataik leadásával lendítheti tovább a projekteket. Ha összegyűlik 10 ezer szavazat, akkor a dán vállalat fontolóra veszi, hogy az adott szett kereskedelmi forgalomba kerüljön-e.

Az elmúlt években közel 60 ilyen szett jelenhetett meg a boltok polcain. Igazán színes felhozatalról beszélhetünk, hiszen a The Office sorozattól kezdve, a Polaroid fényképezőgépen át a Fender Stratocaster gitárig sok mindent LEGO formába öntöttek a rajongók. Nem véletlen, hogy napi szinten érkeznek be a pályaművek a LEGO IDEAS felületeire, a közösség pedig szép számmal meg is szavazza a legjobban sikerült alkotásokat. Úgy tűnik, hogy ezúttal az Apple rajongók figyelmét keltette fel az egyik igazán remek szett.

Pazar Apple Store elevenedett meg a LEGO IDEAS felületén

Apple Store LEGO

Apple Store LEGO

Legotruman és 2A2A felhasználók igazán részletes Apple Store-t építettek fel. Nem csak külsőségeiben hozza teljes mértékben a nyugati országokban megszokott hivatalos Apple boltok kinézetét, de a beltérre is nagy figyelmet fordítottak az alkotók. Olyan ikonikus termékeket is megtalálhatunk a szettben, mint iMac G3, iPod Mini vagy épp a frissen bemutatkozott Apple Vision Pro headset. Nem egy konkrét boltot másoltak le a készítők, sokkal inkább azok egyvelegéről beszélhetünk.

Apple Store LEGO

Apple Store LEGO

A szett méreteit tekintve sem tekinthető aprónak. Az Apple Store 41 cm hosszúsággal, 25.6 cm szélességgel és 15.8 cm magassággal rendelkezik. Összesen 1539 építőelemből áll, a teteje pedig pillanatok alatt levehető. A minifigurák sem maradnak ki a buliból, az Apple hivatalos egyenruháját viselik az eladók. A szett már több mint 1000 szavazatnál jár, ám még közel 600 nap áll a rajongók rendelkezésére, hogy leadják a voksukat. Természetesen ekkor sem garantált a megjelenés, ám nagy eséllyel a LEGO sem hagyna kiaknázatlanul egy ennyire népszerű szettet. IDE kattintva te is szavazhatsz a miniatürizált Apple Store-ra.

Forrás: PCWPlus

Ezt olvastad már?

Ha unod a beszélő fejeket – itt a 10 legnépszerűbb kutya influencer

×