A WoW-ot nem kedvelő MMORPG rajongók örülhetnek, ugyanis hamarosan megnyitja kapuit a Tarisland, ami elsőre egy igen érdekes fantáziavilággal kecsegtet.

2024.05.29. – A Blizzard nemrégiben a Microsoft ernyője alá került, így minden eddigi projektjük átvilágítást kapott. A Diablo 4-et új irányba terelték az új szezonnal, az elmúlt időszakban pedig csak úgy ömlik a World of Warcraft rajongóinak nyakába a tartalom. Utóbbi mind a mai napig kategóriájának abszolút királya, főleg úgy, hogy már egy komplett Classic verziót is ki kellett adni a régi motoros rajongóknak. Az úgynevezett „retailbe” pedig érkeznek a jobbnál jobb limitált módozatok, plusz hamarosan egy új kiegészítő, ami rendhagyó módon egy hatalmas trilógia első része lesz. Összességében tehát nem éli rossz időszakát a WoW, így az MMO szerelmesei végre tényleg egy halom érdekes játék közül választhatnak. Nem lett rosszabb, sőt csak még érdekesebb lett az elmúlt években a Final Fantasy XIV, de nem hiszem, hogy aggódniuk kellene az Elder Scrolls Online játékosoknak sem. Annyi év után, az embereknek még mindig van igényük MMORPG-kre.

Egy új kihívó a gáton

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy hamarosan érkezik egy teljesen új, amit véleményem szerint hibásan, de egy potenciális „WoW-gyilkosnak” tartanak. A Tarisland ugyanis egy hasonló fantáziavilágot tár elénk, mint amit a Blizzard remeke, sárkányokkal, tündékkel és a többi jól ismert varázslénnyel. Ami garantálhatja a minőséget, az a Tencent, akik Kína legnagyobb vállalata, ők azok, akik kiadják a címet. S ha már World of Warcraft kapcsolat, a játék zenéjét az a legendás Russel Brower szerezte, aki korábban dolgozott az Overwatchon, a WoW-on, illetve a Diablo 3-on és a StarCrafton is.

 

Itt is természetesen lesz 9 induló kaszt, amiket kétfelé specializálhatunk. A talent treeket szabadon alakíthatjuk, nem kell mindig vendorokhoz járni, gyakorlatilag bármikor a szituációhoz alakíthatjuk karaktereinket.

Ráadásul mint kiderült, nem is kell sokat várni a megjelenésére, a Tencent ugyanis hamarosan, június 21-én, pénteken tervezi megnyitni Tarisland kapuit. A játékot rendhagyó módon nem csak PC-n, hanem mobil készülékeken is játszani lehet majd.

Ezt olvastad már?

Hülye ötlet a köbön: a magány elleni metaverzum még magányosabbá tesz

×