Újra itt van minden programozó Mekkája, a közösségszervező, kétnapos Craft Conference, amelyen az IT-világ színe-java mutatja be a jövő munkáit.

Gábor János

2024.05.29. – A budapesti Craft Conference 10 éves jubileumát ünnepli 2024-ben, és a jeles alkalmon ismét a régió legkiválóbb szoftverfejlesztő szakértői gyűlnek össze, hogy megosszák tudásukat és tapasztalataikat a látogatókkal. A kétnapos esemény (május 30-31.) hat színpadon kínál előadásokat, workshopokat és meetupokat, a témák széles skáláját lefedve, a szoftverfejlesztés legaktuálisabb területeitől a jövőbeli trendekig.

Szuper előadók a Craft Conference színpadán

A CraftHub mini-konferenciái ingyenes belépéssel kínálnak tanulási lehetőségeket. A meetupokon kívül a résztvevők intenzív, 1-2 napos masterclass workshopokon is elsajátíthatják a legújabb ismereteket a kiválasztott témákban. Akik pedig tovább emelik az előadók eleve impozáns névsorának színvonalát:

  • Mark Thompson, Senior Developer Relations Engineer – Google,
  • Kelly Shortridge, Senior Director of Portfolio Product Management – Fastly,
  • Randy Shoup, VP Engineering and Chief Architect – eBay,
  • Samantha Coffman, Senior Product Manager – Spotify,
  • Orosz Gergely, szerző – The Pragmatic Engineer.

A Craft alapítói, Baccifava Médea és Hodicska Gergely (Felhő) elkötelezettek amellett, hogy ne csak a szakmai tudás átadása, hanem a résztvevői élmény is kiemelt szerepet kapjon a konferencián. A párhuzamos előadásoknak köszönhetően a résztvevők rugalmasan alakíthatják a programjukat, hogy az őket legjobban érdeklő témákra összpontosíthassanak.

Fotó: Craft Conference

A 2014-ben indult Craft az évek alatt a budapesti tech-események ikonikus szereplője lett, és ezt jól jelzi a közönség létszámának folyamatos emelkedése. Az első alkalommal 960-an voltak ott a Bálnában, majd az esemény a Vasúttörténeti Parkban lelt állandó otthonra, és azóta kb. 15 ezren fordultak meg a programjain (a rekordév a 2019-es volt, 2200 fővel).

Ezt is olvasd el:

A 10 legjobb anime harcos rangsora – szerinted is ők a legnagyobbak?

×