Az elmúlt évtizedben rengeteg játék jelent meg a Dark Souls által kikövezett úton. Úgy tűnik, hogy ezúttal egy igazán egyedi cím érkezhet.

2024.05.29. –Az elmúlt években tovább nőt a Dark Souls-hoz hasonló, azaz Soulslike játékok sora. Ide sorolhatjuk a Lords of the Fallent, a Wo Longot, a Lies of P-t, a Mortal Shellt vagy épp a Remnant második részét. Aztán akkor még nem is emlegettük azokat a játékokat, melyek nem teljesen illeszkednek a műfajba, de rendelkeznek soulslike elemekkel vagy épp Steam címkével. Ez azonban nem várt nehézségeket is elhozhat a játékfejlesztők számára, egyre nehezebb kitűnni műfajon belül.

A Kristala éppen ezért olyan elemmel csalogatná magához a játékosokat, mellyel eddig nem igazán találkozhattunk a Dark Souls másolatok során. A szokásos emberekről és szörnyekről mintázott NPC-k helyett macskákkal találkozhatunk majd a hamarosan megjelenő játékban. Nem véletlen, hogy ezzel a lépésükkel azonnal magára irányította a nemzetközi sajtó figyelmét az Astral Clocktower Studios játékstúdió. Ráadásul nem csak egyszerűen lecserélték a szokásos embereket és szörnyeket, hanem teljesen a macskákhoz illő mozdulatsorokra és képességekre is számíthatunk, de még egy kis parkour is beleférhet majd.

Napokon belül elstartol a macskás Dark Souls Early-Access szakasza

Május 28-én élesedett a Kristala legújabb bemutatója. A videónak köszönhetően betekintést nyerhetünk a macskás játék világába, de a harcrendszerből is kapunk némi ízelítőt. A fejlesztők a karakterek készítésénél is gondosan ügyeltek a részletekre. A klán származás befolyásolja a szemszínt és a varázslatokat is. Ezen kívül több szőrzetminta és hosszúság között válogathatnak majd a játékosok. Bizonyára többen is megpróbálkoznak majd azzal, hogy a valódi kedvencüket mintázzák meg a cicás Dark Souls játékban.

A Kristala Unreal Engine 5 alapokra építkezik, így a kellemes grafika és a viszonylag korrekt optimalizáció sem lesz kérdéses. Az Early Access szakasz június 6-án veszi kezdetét, addig is érdemes lehet hozzáadni kívánságlistához a játékot a Steam felületén. A Steam Deck tulajdonosok is örülhetnek, hiszen a videó alapján az első naptól támogatott lesz a Valve hordozható kütyüje. A 2025-re datált megjelenést követően pedig a PlayStation 5, Xbox Series X/S és Nintendo Switch rajongók is becsatlakozhatnak a buliba.

Ezt olvastad már?

127 (!!!) film érkezik a SkyShowtime kínálatába – köztük több korszakos mestermű

×