Nem tegnap jelent meg sem a Cyberpunk, de a Witcher 3 főleg nem, a CD Projekt szerint viszont még mindig van mit felfedezni a játékokban.

2024.05.28. – A Cyberpunk 2077-et le se tudná tagani a CD Projekt RED. Ők azok a lengyel fejlesztők, akik korunk talán legmeghatározóbb szerepjátékaiért felelősek, de mindezt csak egy-egy nagyobb balhé után tudják ténylegesen szállítani. Ha valaki még emlékszik a Witcher 3 megjelenésére, az tudja, miről beszélek. Geralt harmadik videojátékos kalandja ma már alapműnek számít, viszont amikor megjelent, szabályosan játszhatatlan volt. Széteső textúrák, őrületes bugok, többen követelték is vissza a pénzüket.

Nos, ugyan ezt eljátszotta a cég a Cyberpunk 2077-tel is, ami mára már szintén fantasztikus játékká nőtte ki magát. Ám a megjelenésekor alig futott valahol. A PS4-es verziót PS4-en kb. el sem lehetett indítani, PS5 kellett ahhoz, hogy a butított változat játszható legyen. Ennek már több mint 3 éve, mára már mindent orvosolt a CDPR, olyannyira, hogy tavaly élesítettek egy 2.0-ás frissítést, ami annyi mindent átalakított és finomhangolt, hogy már majdnem egy új játékról beszélünk.

Rejtélyek hálója

Ám bármennyire is furcsa, a CD Projekt azt állítja, hogy ennyi idő után is vannak még olyan elrejtett titkai a játéknak, amire a játékosok még nem bukkantak rá. (De legalábbis nem dokumentálták, így nincs rá bizonyíték.) A GamesRadar+-nak adott interjújában Maria Mazur, a Phantom Liberty küldetéstervezője arról beszélt, hogy még több olyan titok bujkál Night City-ben, amit úgy fest nem fedeztek még fel az emberek. Mindezt azzal tetézte, hogy nem csak a Cyberpunk az a CD Projekt játék, ami még tartogat meglepetéseket a rajongóknak. Mazur kiemelte, hogy a Witcher 3-ban is vannak még feltáratlan easter eggek. Ezek persze nem biztos, hogy eget rengető felfedezések, de ha azt vesszük, hogy milyen régi játékokról van szó, megsüvegelendő, hogy ennyi idő után is van még mit keresni bennük.

easter

A fejlesztő arról is beszélt, hogy milyen jó érzés, amikor az apró, elrejtett munkájukat felfedezi a közösség. Nem is olyan rég, valaki belevezette a karakterét az óceánba a Cyberpunkban, erre az esetre pedig éppen Mazur készített be egy dialógust és egy kisebb jelenetet. Jó érzés volt látnia, amikor valaki éppen rábukkan. Érdemes tehát még easter eggeket keresgélni, ugyanis van mit, az új felfedezésekkel pedig nem csak magunknak, hanem mint hallhattuk, a fejlesztőknek is örömet okozhatunk!

Ezt olvastad már?

Robotbunyó, stripperek, romantika – Ütős a Netflix júniusi film/sorozatfelhozatala

×