A YouTube egyre cselesebb és idegesítőbb trükköket eszel ki az ad blockert használó felhasználók szívatására.


Bódi Dániel

2024.05.28. – Bár valahol érthető a YouTube reklámblokkolók visszaszorítására tett igyekezete, hisz a platform a hirdetésekből tartja fenn magát, a legújabb trükk azonban még azon keveseknél is kihúzhatja a gyufát, akik eddig a videómegosztóval szimpatizáltak.

Persze aligha valószínű, hogy az ad blockeresek nem fognak valami megoldást találni rá, de mégis egy ritka kellemetlen módszert eszeltek ki a szívatásukra. Korábban például egy felszólítás után egyszerűen letiltották a videónézést, ha a rendszer valamilyen reklámblokkolót érzékelt, de ezt viszonylag hamar megoldották, ezúttal viszont nehezebb lesz megkerülni a korlátozást.

A YouTube ugyanis szimplán csak a videó legvégére ugrik, ha olyasvalaki próbál beletekerni, aki ad blockert használ.

New Youtube adblock weird behaviour – video automatically skips to the end
byu/SDHD4K inyoutube

Sőt, a 9to5google szerint még akkor is a videó végén találják magukat a reklámblokkolósok, ha csak újra akarják indítani a videót – ami mondjuk egy zenénél rettentő idegesítő lehet. A portál ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy előfordulhat az is, hogy valójában nem a YouTube frusztrálja a Premiumra előfizetni valamiért nem hajlandó embereket, hanem egyszerűen porszem került az AdBlock reklámblokkoló gépezetébe, mivel más blokkolóknál alig-alig fordul elő ilyen. De, hogy mégiscsak a YouTube-nál állítgathatnak valamit az bizonyíthatja, hogy hasonlót – kis számban – olyanok is tapasztaltak, akik egyáltalán nem használnak ad blockert.

A legjobb és legbiztosabb módja tehát a reklámok – és a YouTube idegesítő trükkjeinek – elkerülésére a Premium-előfizetés, ami mindösszesen 1790 forintba kerül egy hónapra, cserébe pedig nem csak hirdetéstől mentes videónézést, hanem a YouTube Musicot, és egy csomó remek extra funkciót is kapunk.

Ezt is olvasd el:

Ezzel a 28 kult-klasszikus videojátékkal teljesen INGYEN játszhatsz

×