A Buff163 népszerű oldal volt a hazai CS2 játékosok körében is. Úgy tűnik, hogy már nem sokáig lehet használni a külsős weboldalt.

2024.05.27. – A Counter-Strike franchise és a legfrissebb cím, a CS2 régóta nem csak magáról a játékról szól. A Valve 2013-ban elhozta a régóta kért, hivatalos skineket a játékba, mely mindent megváltoztatott. Azóta komplett piac épült az in-game kozmetikai tárgyak mögé, dollármilliárdos forgalommal. A Steam lehetőséget ad a felhasználók (és botok) közötti direkt cserére is, így a legtöbb üzlet nem is a Steam hivatalos piac felületén történik. A Valve szürke zónaként kezeli ezeket a külsős oldalakat, amíg nem tesznek valami erősen megkérdőjelezhető dolgot, addig a cég sem bántja őket.

Az elmúlt időszakban, több változtatás is érkezett a Counter-Strike 2 skinekkel kapcsolatban. Április óta a frissen vásárolt, nyitott vagy cserélt skin 10 napig nem bukkan fel a felhasználó publikus raktárában, egyedül a Steam piacon lehet csak eladni. Másrészt pedig már akár bérelhetnek skineket is a játékosok, egy láda és egy kulcs áráért cserébe megkapják 7 napra a teljes kollekciót. Mindeközben pedig a legaktívabban használt Counter-Strike 2 oldal sem fogja vissza magát, alaposan megnehezíti a nyugati játékosok üzleteléseit.

Még tovább keményít a Buff163, kizárták a nyugati CS2 játékosokat


Rengeteg külsős Counter-Strike 2 oldal létezik 2024-ben, ám a kínai Buff163 kimagaslott ezek közül. A külsős forgalom jelentős része ezen az oldalon zajlott. Volt aki cserére használta, volt aki az egyenlegét árulta. P2P keretek között zajlottak a cserék, azaz a botok kizárásával, két felhasználó között, irányítva voltak az egyes üzletek. Ennek köszönhetően nem kellett extra 7 nappal sem kalkulálni, hamar megkaphatta a kért skint a felhasználó.

Május közepén az oldal beszüntette a ládák és egyéb konténerek árusítását, ám május utolsó napjaiban még tovább szigorítottak. Gyakorlatilag teljesen kizárták a nem kínai játékosokat, hacsak nem rendelkeznek kínai igazolvánnyal vagy bankszámlával. A megmaradt egyenleget még elkölthetik a nyugati játékosok, de eladni már papíron nem tudnak. Remek kérdés, hogy hova vándorolnak el az oldalt eddig aktívan használó, nagy traderek, több alternatíva is előttük áll. Erre azonban csak az elkövetkezendő hetek adhatnak választ.

Ezt olvastad már?

A 10 legjobb anime harcos rangsora – szerinted is ők a legnagyobbak?

 

×