Sokan úgy gondolták, hogy a Call of Duty: Modern Warfare III lehet az utolsó COD, amely megérkezett PS4 és Xbox One konzolokra. A Black Ops 6 lehet az.

2024.05.26. – Titoktartási szerződések ide vagy oda, manapság nem lehet gátat szabni a játékokkal kapcsolatos szivárgásoknak. A Call of Duty címek sem képeznek kivételt. Már 2023-ban, alig a Modern Warfare III megjelenése után felmerült, hogy az idei játék a Black Ops sorozatot bővítheti majd. A fő tematikát a Gulf War, öbölháború adhatja majd, ám az első jelek alapján ennél jóval komplexebb lehet a játék története. Szintén remek hír lehet, hogy közel négy éve készül már a játék a Treyarch műhelyében.

Május utolsó napjaiban kiderült, hogy a játék címe Call of Duty: Black Ops 6 lesz majd, ezt már több csatornán is hivatalosan megemlítette a Microsoft és az Activision. A Treyarch néhány programozója azt is elárulta, hogy már közel két éve aktívan tesztelik a játékot. Ezek alapján valóban igaz lehet a fentebb is említett, négy éves fejlesztési ciklus, a Modern Warfare III kapkodós megjelenése után tényleg egy kiforrott cím érkezhet majd. Remek kérdés volt azonban, hogy mely platformokon élvezhetik az újdonságot a játékosok.

PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megérkezik a Black Ops 6

A GameStop belsős rendszeréből kiderült, hogy Xbox One és PlayStation 4 konzolokra is megérkezik az idei cím. Ez azonban nem feltétlenül meglepetés, hiszen a Black Ops 6 a régebbi konzolokon is elérhető Call of Duty HQ-ba érkezik, azaz ugyanazt a játékmotort használja, mint a MW III. Ezen kívül pedig rengeteg PSN (és Xbox Live) felhasználó is a korábbi konzolgeneráción maradt, melynek köszönhetően rengeteg bevételtől esne el a kiadó, ha nem érkezne meg a régebbi készülékekre az új Call of Duty játék. A 2025-ös cím már egy fokkal érdekesebb lehet, valamikor meg kell lépnie a fejlesztő gárdának a motorváltást.

Ezt olvastad már?

A 10 legjobb anime harcos rangsora – szerinted is ők a legnagyobbak?

×