Egyre több játékos tér át az új Windows rendszerre. Sokan úgy gondolják azonban, hogy a címek nagy része jobban fut 10 alatt.

2024.05.26. – A Windows 11 már lassan 3 éve, 2021-ben jelent meg. A Microsoft valóságos közfelháborodást okozott a rendszerrel. A korábbi, barátságos gépigény helyett meglehetősen kemény feltételeket szabott ki. Kötelező a Secure Boot és a TPM 2.0 támogatása, de a DirectX 12 támogatás is igencsak ajánlott lett. Természetesen ezeket ki lehet játszani még mostanság is, de sok esetben visszaüthet. A Steam statisztikákat vizsgálva egyre több játékos tér át a frissebb rendszere, de rengetegen még maradtak a 10-es verzión. A CS2 játékosok körében is ez lehet az irány.

A CS2 a Windows 11-hez hasonlóan szintén jóval erősebb hardvert kér magának, ha a gondtalan és folyamatos élmény a cél. Rengeteg olyan gépen el sem indul már a friss verzió, ahol korábban a CS:GO még vígan elfutott. Ennek köszönhetően minden extra FPS jól jöhet, főleg a minimum FPS-ek tekintetében. Az elmúlt időben a közösség több tagja is feltette magának a kérdés: Windows 10 vagy 11 alatt fut-e jobban a CS2? Nos, úgy tűnik, hogy meg is kaptuk erre a választ.

Mérhető különbség van a két Windows között, ha a CS2 is előkerül

ThourCS, a CS2 ügyeletes adatbányásza május 25-én friss mérésekkel jelentkezett. Az alábbi jellemzőkkel:

  • FPS Benchmark Mapon készültek a mérések, így a körülmények azonosak voltak
  • Game Mode bekapcsolva, HAGS kikapcsolva
  • Azonos grafikai és NVIDIA beállítások jellemzik a két mérést, illetve az indítási opciók sem változtak
  • Egyedül az operációs rendszer tért el

Windows 11 alatt 300.4 FPS-t sikerült kicsikarni a hardverből, míg Windows 10 alatt jóval többet, 350-et. Ez bizony 16.51%-os különbséget jelent a két rendszer között. A minimum FPS-ek tekintetében is 22.5%-ös különbséget mutatott a mérés, ismételten a Windows 10 javára. Úgy tűnik, hogy azonos hardveren a CS2 valamiért jobban viselkedik Windows 10 alatt, így ha a Valve FPS lövöldéjének optimális futtatása a cél, akkor érdemes lehet még pár hónapig a régebbi rendszeren maradni. 

 Ezt olvastad már?

A 10 legjobb anime harcos rangsora – szerinted is ők a legnagyobbak?

×