A Doom rajongóknak már nem kell sokáig várniuk arra, hogy megtudják, mi lesz a legendás FPS sorozat következő része. Nem csak Xboxra jöhet.

2024.05.25. – Bár elvileg hamarosan hivatalosan is leleplezik, már most friss hírek érkeztek a következő nagy Doom játékról, ami izgalmas környezetben játszódhat. Ha minden jól megy, a játékról a június 9-i Xbox Games Showcase-en hallunk és látunk majd többet, ám előtte pár információfoszlány kiszivárgott róla. Az Insider Gaming értesülései szerint az ID Software legendás FPS sorozatának következő része korábban Year Zero kódnéven futott, most azonban úgy tudják, hogy a Doom: The Dark Ages lesz a játék hivatalos címe.

The Dark Ages

Az új játékról egyelőre nem sokat tudni, de a hír szerint egy „középkori ihletésű világban” játszódik majd, és egyfajta előzményként szolgálhat a 2016-os Doom és a 2020-as Doom Eternal számára. Hogy a játék tartalmazni fog-e valamilyen multiplayer módot, egyelőre nem tudni. Ami viszont ennél is fontosabb lehet, az a multiplatformos megjelenés. Még februárban a Microsoft kijelentette, hogy elkezdi kiadni néhány first party játékát PlayStationre és Nintendo Switchre. Később arról is érkeztek pletykák, hogy a következő Doom játék szintén így járhat, és nem csak Xboxon jelenhet meg.

Érdemes megjegyezni, hogy az Eternal 2020-ban valóban megjelent PlayStationre és Nintendo Switchre, de ez még azelőtt történt, hogy a Microsoft hivatalosan is megvette volna a Bethesdát 7,5 milliárd dollárért, ami a Doomot fejlesztő ID Software-t is birtokolja. Szóval logikus lehet az exkluzivitás, azonban úgy hírlik, nem ez a terv. Nagy esély van arra, hogy a The Dark Ages PlayStation 5-re is megjelenik, bár meg kell várni a Microsoft hivatalos bejelentését.

A Doom és a Doom Eternal egyébként nagy sikernek bizonyultak, nagyon jó kritikát kaptak. Tavaly még egy mobiljáték is megjelent, a Mighty Doom. Szóval a franchise él és virul, és ha minden jól megy, a következő részt minden platformon lehet majd pörgetni. A kérdés már csak az, mikor jelenik meg?

Ezt láttad már?

Xbox-evolúció: így fejlődött a világ egyik legsikeresebb konzolja

×