Rövid early access időszak után megérkezett a The Tribe Must Survive 1.-ás frissítése, ami már tölthető is Steamen keresztül.

2024.05.24. – Minden korszaknak megvannak a maga trendjei az öltözködésben, a filmek kategóriájában, de a videojátékok körében is. A 2000-es éveket például határozottan a hack n’ slash, illetve az MMO uralta. Később boldog boldogtalan battle royale játékot kezdett gyártani, fel akartak evezni a PUBG, illetve a Fortnite farvizén. Most pedig szinte minden csapból az úgynevezett túlélőjátékok folynak, de legalábbis jóval több hullik a nyakunkba belőlük, mint korábban. Cult of the Lamb, Don’t Starve, Valheim, de érdemes említeni a Rustot, a Palworldöt, na meg a Lego Fortnite-ot is. Van abban valami, amikor az ember belecsöppen egy hatalmas világba és szépen lassan kiépíti a bázisát, ezzel párhuzamosan pedig erősíti magát és gyenge, környezete által üldözöttből üldöző lesz. Ma már az is szempont egy trend esetén, hogy milyen könnyen lehet streamelni az adott játékokat, a túlélőcímek pedig abszolút jól illenek ebbe a keretbe.

Kőkorszak, törzsek, veszély

Egy ilyen bevezető után gondolom senki sem lepődik meg azon, hogy egy teljesen új survival játék megjelenésének hírével érkeztünk. A The Tribe Must Survive egy rövid, három hónapos early access időszak után a napokban megkapta az 1.0-ás frissítését, így pedig hivatalosan is megjelent a Steamen. (Valahogy egyébként így kellene kinéznie egy korai hozzáférésű időszaknak, nem 2-3 évig húzni a dolgot…) Ha játszottál. Cult of the Lambbel, amit nagyon ajánlok, ha nem, akkor a The Tribe Must Survive játékmechanikái nem fognak meglepni. Egy törzset kell menedzselni, aminek tagjai külön individuumként léteznek, megvannak a saját igényeik, amiket nekünk, játékosoknak ki kell elégítenünk. Éhínség, szomjúság, fedél a fejek fölé, ezt mind-mind nekünk kell intézni. Cserébe mindenki beleteszi a maga részét a törzs fejlődésébe, bővülésébe, amiből természetesen a játékosok is profitálnak.

 

A felderítés kulcsfontosságú, hiszen ha csak a biztosra megyünk, gyorsan feléljük a környezetünk nyersanyagait. Idővel kockázatot kell vállalni és olyan területekre barangolni, ahol ugyan nagyobb veszély fenyeget ránk, de cserébe minőségibb zsákmány is vár.

A The Tribe Must Survive 1.0-ás frissítésével egy bevezető akció is érkezett a Steamre, június 6-ig 20%-kal olcsóbban szerezhető be a jópofa kőkorszaki túlélőjáték.

Ezt olvastad már?

Ingyen kipróbálhatod a gyönyörű FPS-t, amiben a magyarok meghódították az űrt

×