Lelkes rajongók csoportja úgy döntött, hogy animét készít az Elden Ringből, ami első ránézésre igazán izgalmasnak és menőnek tűnik.

2024.05.24. – Ma már nem nevezhető rétegműfajnak az anime. A japán animációs filmekért és sorozatokért való rajongás hazánkban a 90-es évek végén indult, megerősödött a 2000-es években, ma meg már a nagyobb anime-filmek a mozikban is megjelennek. Ugyan így, a fogyasztói szokások megváltozása világszinten is érzékelhető, de kijelenthetjük, hogy ha valami változik kicsiny országunkban, akkor az globálisan még komolyabb mértékben történik meg. Akkor igazán izgalmas és érdekes a helyzet, ha két műfaj egyszerre képviselteti magát egy projektben. Ilyen lesz például a hamarosan megjelenő Elden Ring anime, ami a sokszorosan díjnyertes videojáték világát fogja bemutatni.

elden ring

Az Elden Ring toronymagasan minden médiumnál 2022 év játéka volt. A FromSoftwer open-world soulsike címe nemcsak struktúrájában újított, hanem történetével és tartalmával is maradandót alkotott. De hogy mennyire fantasztikus? A személyes példámmal mutatnám be. A magazin újságírás egyik pozitívuma, hogy időről időre kapunk tesztpéldányt egy-egy játékból. Anno az Elden Ring is egy ilyen játék volt, aminek tesztelését az egyik munkatársam vállalta el. Én egyenesen kerültem a lehetőséget, ugyanis a Demon’s Souls óta nem nagyon tudott lenyűgözni egyetlen játék sem ebben a műfajban, így úgy gondoltam, hogy nem tudnám objektíven értékelni. Végül valamilyen úton-módon mégis hozzám keveredett a teszt lehetősége, az eredmény pedig lenyűgözött. Egy olyan ember, aki konkrétan ódzkodott a soulslike-tól több száz órát pakolt a játékba azért, mert egy kiváló játék volt. Nem a műfaj vonzott be, hanem a téma, a karakterek, a gördülékeny játékmenet és a kielégítő jutalmazás.

Anime adaptációt kap a játék

Az anime-projekt időzítése nem is lehetne jobb, hiszen minden Elden Ring rajongó tűkön ülve várja a játék első nagy DLC csomagját, a Shadow of the Erdtreet. A kiegészítő teljesen új bossokat, területeket és mechanikákat fog hozni a játékba, együttesen pedig több órányi új, szórakoztató szenvedést. A DLC természetesen a régebbi generációkra is megjelenik, így a PS4-es és Xbox One-os Elden Ring fanoknak sem kell lemondaniuk a jóról. Emellett érkezik PC-re, PS5-re, illetve Xbox Series-re portolt variáns is, a megjelenés június 21-re van kiírva.

 

A SteinsAlter csapat X-en (Twitteren) jelentette be az Elden Ring projektjét, amiben nem csupán ízelítőt hozott a terveiről, lényegében toborozni is kezdte a csapatát. A tervek szerint rövid, a játék világában játszó videókat terveznek gyártani, ehhez pedig lelkes vállalkozók jelentkezését várják a poszt alatt. Az összekombinált munkákból kezdésnek egy 3 perces alkotást szeretnének összehozni.

Ezt olvastad már?

Ingyen kipróbálhatod a gyönyörű FPS-t, amiben a magyarok meghódították az űrt

×