A Resident Evilt és a Slay the Spire-t idézi egyszerre a Steam egyik legújabb, s talán legkülönlegesebb horrorjátéka. Már elérhető a Harvest Hunt!

2024.05.23. – A Harvest Hunt egy kifejezetten érdekes horrorjáték lett. Egyszerre ötvözi a Slay the Spire roguelike jellegét, a Resident Evil világépítését és izgalmát, grafikájában pedig talán a Borderlands játékokhoz tudnám hasonlítani. Összességében pedig meglepően jó élményt nyújt, a műfaj szerelmeseinek csak ajánlani tudom!

 

A történet szerint Luna Nova Wardenjei, őrzői vagyunk. A mi feladatunk, hogy megszerezzük az Ambrosiát, amivel új lendületet adhatunk kicsin falunknak. A gond csak az, hogy egy úgynevezett Devourer nem szeretné megkönnyíteni a dolgainkat. Mindezt csak tovább tetézi, hogy roguelike mivoltából fakadóan különféle módosítók teszik még nehezebbé a játékot. Minden éremnek két oldala van, lehet, hogy képesek megszorongatni minket a módosítók, de pontosan ezek azok a játékelemek, amik szavatossá teszik a Harvest Huntot. Szinte minden kör újnak hat, így pedig többször is újrajátszható.

Stílusos rettegés

A játék elég sötét, ami a The Devourer észrevételét meglehetősen nagy kihívássá teszi. Csakúgy, mint a Resident Evil és más túlélő horrorok esetén, a Harvest Hunt is arra kényszerít, hogy a hallásodra hagyatkozz, hogy megérezd a veszélyt, ez adja az adrenalindús hatást a játékmenetnek.

harvest

Míg a térkép meglehetősen kicsi, és viszonylag gyorsan magtanulható, a Harvest Hunt világépítése lenyűgöző. Kapunk egy lekerekített, jól kidolgozott történetet, rongyos jegyzetekre és megsárgult, kiöregedett folyóiratokra firkálva. Ami viszont ebből szomorú, hogy ha vesszük a fáradságot és tényleg elolvasunk mindent, amit a világról tudni kell, megkeresünk minden titkot, ami még tovább építi a világot, sajnos az, amit a Harvest Hunt jelenleg kínál kevés lesz. Az ember akarva akaratlan többet akar majd ebből a hatalmasnak tűnő, izgalmas tortából.

A Harvest Hunt most kedvező áron szerezhető be a Steamen, ugyanis a fejlesztők bevezető akciót tartanak. Limitált ideig 15%-kal olcsóbban lehet hozzájutni a különleges horrorhoz, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 17,5 euró helyett most csak durván 15 eurót kell fizetni érte. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, erre a linkre kattintva gyűjtheted be a játékot.

Ezt olvastad már?

Gigaakciókkal készül a Sony a PlayStation tulajdonosoknak

×