Már jelentkezhetsz a roppant gyönyörűnek és stílusosnak ígérkező felfedezős FPS tesztjére, amiben az Osztrák-Magyar Monarchia hódította meg az űrt.


Bódi Dániel

2024.05.23. – Nem egészen egy esztendővel ezelőtt leplezték le a találóan csak SAND-re keresztelt sivatagos alternatív történelmi világban játszódó open-world kaland és akciójátékot, ami eltéveszthetetlenül a Ragadozó városok és a Vadiúj vadnyugat című steampunk filmekből inspirálódott.

A SAND világa, a stílusa, a sivatagi tengert átszelő hatalmas bogárszerű gépmonstrumai mind-mind ezekből lehetnek ismerősek, míg a nyílt világú PvPvE játékmenete – mint a legfrissebb játékmenet előzetesből kiderült – leginkább a Sea of Thievesből kölcsönzött nem is olyan keveset. A sok lábon járó masinákat is például hasonlóképp irányíthatjuk majd a legénységgel, mint a kalózkaland tengeri járműveit, melyekkel nemcsak a homokdűnéket mászhatjuk meg, fedezhetünk fel ősi romokat és városokat, vívhatunk roppant látványos ütközeteket, de többféle attribútum alapján még fejleszthetjük is őket.

A történetben és a körítésben pedig a magyar játékosok is találnak ismerős kapcsolódási pontokat: az alapfelütés szerint ugyanis az Osztrák-Magyar Monarchia az 1910-es években óriási technológiai fejlődésen ment keresztül, akkorán, hogy már az űr felfedezésébe, majd a meghódításába is belevágtak. A Monarchia nem várt sokat, hamar útnak indították a bátor felfedezőkből álló expedícióikat az idegen világok feltérképezésére, de nem minden kísérlet sült el jól. A játékosok az egykoron az Osztrák-Magyar Monarchia gyarmatának számító ökológiai katasztrófa sújtotta bolygón,  az elsivatagosodott Sophie-n kell helyt álljanak, a kalandozás során pedig nemcsak értékes nyersanyagokat lelhetünk, érdekes és különös történeteket ismerhetünk meg, hanem választ találhatunk arra is, hogy pontosan mi vezetett a planéta összeomlásához.

A sivatagi világot keresztül-kasul bejárhatjuk majd, a leghűbb társunk pedig nem a fegyvert markoló cimboránk, hanem a tramplernek nevezett bogárhajószerű fémszörnyeteg lesz. Ez lesz a játék legfontosabb része, a bázisunk, az otthonunk és a legerősebb fegyverünk egyben, amit apró részletekig testre szabhatunk, tetszés és játékstílus alapján fejleszthetünk – ami a túlélés szempontjából kulcsfontosságú, hisz itt tárolunk mindent, amit a sivatag mélyéről kiásunk, és amire nyilvánvalóan más játékosoknak is fáj a foguk.

Nagyjából ennyit tudhatunk jelenleg a kifejezetten ígéretesnek és hihetetlenül gyönyörűnek ígérkező SAND-ről, amit hamarosan sokan élesben is kipróbálhatnak. A fejlesztők valamikor a nyáron tartanak egy béta tesztidőszakot a Steamen, amire ugyanitt már bárki leadhatja a jelentkezését, akinek felkeltette az érdeklődését. A kiválasztott játékosokat még időben értesíteni fogják a teszt pontos kezdetéről és végéről, míg a megjelenésről majd csak ezután fognak tudni bármit is nyilatkozni. Ami pedig a platformokat illeti: egyelőre csak PC-re van bejelentve.

Ezt is olvasd el:

Erre a 23 szuper játékra teljesen ingyen, fizetés nélkül vetheted rá magad

×