A Vaják 4. évadának első kedvcsinálójában láthatjuk először mozgásban a hálátlan feladatot magára vállaló Liam Hemsworth-ot Ríviai Geraltként.


Bódi Dániel

2024.05.22. – Freya Allennek teljesen igaza van: a toxikus rajongók valóban kegyetlenek és igazságtalanok a Vaják 4. és aztán az utolsó évadában Henry Cavill helyébe lépő Liam Hemsworth-tal. Nem mintha Cavill ennél jobb bánásmódot kapott volna, akit évekkel ezelőtt pontosan ugyanígy szedtek ízekre, amikor gagyi parókában előlépett a sötétből az első tesztfelvételén, mint Rívai Geralt, és akit rögtön a játékok hősének budget kiadásának kezdtek csúfolni.

Még jó, hogy a sorozat a könyveken alapul, de ezt legalább az első évad után sikerült mindenkiben realizálni, sőt, Cavill is képes volt belopnia magát a nézők és a Vaják-rajongók szívébe. Teszem hozzá úgy, hogy a sorozat ritka gyatra, a második évad pedig még annál is rosszabb, a harmadikat pedig kár is volna minősíteni. Nagy teljesítmény, hogy a Cavill-imádat ennek ellenére is kitartott, ami nem csoda, hisz láthatóan ő volt az egyetlen a stábban, aki nemcsak behatóan ismeri Sapkowski fantáziavilágát, de imád is benne játszani.

A nézők és a fanok valószínűleg a sorozat okozta csalódást és az egyetlen értő ember távozása miatti frusztrációt vezetik le szerencsétlen Hemsworthon, aki, ha nem lenne sem változna semmi. Igazából még hálát is érdemelne, hisz legalább a kitartók kapnak valamiféle lezárást, nem úgy, mint oly sok más, ennél sokkal jobb Netflix-széria. Az pedig csak hab a tortán, hogy legalább egy icipicit, messziről hunyorítva még hasonlít is Henry Cavillre (és az edzéséről készült felvételek alapján bőven tesz is érte), ha pedig a sminkesek értik a dolgukat, akkor igazából bármit kihozhatnak belőle.

Unpopular opinion, de szerintem akár még jobb Geralt is válhat belőle, mint Cavillből. Persze, Henry-t szerettük-imádtuk, de mint Vaják-olvasó és játékos soha, még csak hasonlónak sem képzeltem a megviselt boszorkánybaszó vajákost, mint egy széles állkapcsú, talpig koszosan-véresen, egy hete alvatlanul, brutálisan összeverve is hihetetlenül jóképű brit Superman. Persze Liam sem sokkal másabb, cserébe még fiatalabb is, de! a Netflix forgatási fotója és a frissen megosztott rövidke (alább megnézhető) kedvcsináló alapján simán megelőlegezem neki azt a Geraltot, amit még a csodálatos Henry sem tudott hozni.

Na, de majd meglátjuk, amikor-valamikor felkerül a streaming szolgáltató kínálatába a 4. évad. De legalább arra jó volt a főszereplő cseréje, hogy 3 évad után sokan ne adják fel ezt a rettenetet, és még a negyedik évad elé is leüljenek – szigorúan csak a Hemsworth iránti kíváncsiságból. Aztán, ha már ott vagyunk, akkor végig is nézzük. Ki tudja, hátha sikerül.

Te adsz egy esélyt a Vaják 4. évadának?

Ezt is olvasd el:

Tetszett a Vikingek? Íme 7 vadállat sorozat, ami ugyanolyan jó

×