Sokáig pletykálták, hogy a GTA VI jóval többe kerül majd, mint minden más játék. Vajon tényleg többet kér el a kiadó, mint 70 euró?!

2024.05.21. – Nem sokkal azután, hogy bejelentették a GTA VI érkezését, a sok-sok pletyka közt felbukkant egy olyan, ami a játék árára vonatkozik. Akkor azzal kezdték riogatni a játékosokat, hogy a GTA 6 megjelenésekor legalább 150 dollárt, vagyis olyan 53 ezer forintot kell kicsengetni rá, ami nyilvánvalóan nem kis összeg. Bár igazából hiszem, hogy nagyon sokan simán adnának ennyit érte. Ez persze nem volt hivatalos infó, ugyanakkor végre valamelyest eljutottunk addig, hogy a játék kiadója, a fejlesztő Rockstar anyavállalata reagált a dologra.

GTA VI ár

Igen, a Take-Two kiadó az első cégek közt volt, amelyek a játékok árát elkezdték átlagosan 60-ról 70 euróra/dollárra emelni. Szóval sokan jogosan kezdtek attól rettegni, hogy egy olyan nagyszabású játék, mint a GTA VI talán jóval többe kerül majd. Nos, Strauss Zelnick vezérigazgatót nemrég meg is kérdezték erről. Sajnos nem árulta el pontosan, hogy mennyibe kerül majd a játék, de beszélt a Take-Two általános hozzáállásáról, aminek lényege, hogy „a képviselt értéket szem előtt tartva határozzák meg az árat„.

„Folyamatosan több tartalom válik elérhetővé, és arra törekszünk, hogy mindig kiváló értéket, minőséget adjunk. Arra összpontosítunk, hogy több értéket adjunk, mint amennyit elkérünk. Ez az egyik fő szempontunk. Minden alkalommal, amikor árat állapítunk meg, biztosak akarunk lenni abban, hogy az jó a fogyasztó számára; hogy az élmény messze felülmúlja a költségeket. Ez a cél” – mondta.

Hm…

Egyelőre tehát nem lehet tudni, hogy mennyibe kerül majd a GTA 6, ugyanakkor azt biztos, hogy jóval több élményt és minőséget ad majd, mint amennyit elkérnek érte. Legalábbis ezt gondolja az egészről a kiadó. Azt viszont tudjuk, hogy a Take-Two nemrég emelte meg a GTA ökoszisztéma árait. A GTA + előfizetés ára 33%-kal emelkedett, miután az L.A. Noire-t bekerült, a Red Dead Redemption és a GTA: The Trilogy – The Definitive Edition mellé. A Bully még idén érkezik a GTA+-ra. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a GTA+-nak milyen szerepe lesz a 6. rész megjelenésekor.

Amúgy Strauss Zelnick szerint az AAA-s játékok áremelése jó döntés volt, amit a vásárlók elfogadtak. Nem mintha lett volna más választásuk… A PlayStation korábbi vezetője, Shawn Layden már évekkel ezelőtt megjósolta az áremelést, mivel az AAA-piac „fenntarthatatlan”. Nos, ez most még inkább így van, mivel a játékipar is nagy válságban van. Az utóbbi időben stúdiók tömege rúgott ki számtalan alkalmazottat, sok játékot töröltek, és a helyzet nem javul. Sajnos ez azzal is járhat, hogy a jövőben akár többet kell fizetni a játékokért. Talán a GTA VI-ért is.

Ezt láttad már?

Erre a 23 szuper játékra teljesen ingyen, fizetés nélkül vetheted rá magad

×