Az az izgalmas a PC-építésben, hogy az új felhasználók nem csak a berendezésekről dönthetnek, hanem bizony a gépek külcsínét is megtervezhetik maguknak.

2024.05.21. – Ma már szinte bármin lehet játszani. A régi játékokat az igazán kreatív felhasználók már hűtőgépekre is rá tudták telepíteni, nem egy videó kering a neten arról, hogy Doomoznak emberek háztartási gépeken. Persze, ha valaki nem szeretne lemaradni a korral, akkor kétféle masinán játszhat, az egyik egy konzol, a másik pedig egy PC.

PC

A konzolok a pénztárcájukat megkímélni vágyók választásai többnyire, s mondom ezt úgy, hogy egyébként ezekért a gépekért is leakaszthatnak rólunk legalább 200 ezer forintot. Ettől függetlenül úgy ahogy vannak, maximálisan jól működnek és az adott konzolgenerációra megjelent játékokat kérdés nélkül futtatják. Lehetséges, hogy nem tolnak ki magukból 400 FPS-t, mint egy erőmű PC, de ettől még stabilan hozzák a teljesítményt. A PC-k már más helyzet, itt lényegében konzolszintű erőtől egészen szerverparkokig minden előfordul. Az a nagy előnye, hogy ha az embernek van pénze, konkrétan egy-két berendezés cseréjével a végtelenségig korszerűsítheti a masináját. Sőt, ha már alakíthatóság, nem csak a belsőt lehet finomhangolni, hanem bizony a külsőt is, amiért egyébként nagyon sokan igencsak a mélyére szeretnek nyúlni a pénztárcájuknak. Pláne akkor, ha az adott gép egy ajándék és egy fontos, különleges eseményt hivatott még szebbé és emlékezetesebbé tenni.

Ez valami zseniális!

Itt van például az a custom rózsás PC, amit a PCmods subreddit egyik posztolója épített a barátjának. A nőiesség és a stílus csak úgy virít a gépről, ám nem csupán ilyen alkalmakra lehet elsütni a ziccert. Ha valaki egy az egyben lemásolná a videóban látható PC-t, még akár gamer esküvőkre is tökéletes ajándék lehet.

Built this for my friend <3
byu/epiphytonic inpcmods

 

Minden hűtő, a rácsok, a gépház és a GPU is összeillő színkompozícióban tündököl, viszont ez ne zavarjon meg senkit, ettől függetlenül komoly erőt képvisel a gép. A házban egy ROG Strix GeForce RTX4090 OC dübörög, amit Intel Core i9-14900K támogat. Az alaplap egy NZXT N7 Z790 ATX, a hűtésért pedig egy NZXT Kraken vízhűtés és ventilátor hibrid felel.

Ezt olvastad már?

Tessék-lássék: a Hellblade II lett az Xbox egyik legjobb konzolexkluzív játéka

×