Az Golden Kamuy alapján készült élőszereplős film 2024 januárjában jelent meg Japánban, de a Netflixen most kezdték el streamelni. Magyarul nézheted.

2024.05.21. – A Golden Kamuy igazából nem is annyira régi anime-sorozat, ami a 2014 és 2022 között futott nagy sikerű manga alapján készült. Miközben az anime még mindig fut, készült belőle egy kiváló élőszereplős mozi is, amit nem igazán lehetett megnézni nyugaton, eddig. A történelmi kalandban egy japán veterán, Saichi Sugimoto segít egy fiatal ainu lánynak bosszút állni az apja haláláért. Japánban idén januárban jelent meg az említett live-action, ami a Spy x Family Code előtt a hatodik legtöbb bevételt hozó film lett az országban 2024-ben (eddig). A népszerűség elég nagy volt ahhoz, hogy a Netflix érdeklődjön iránta, szóval már nézhető az szolgáltatásban.

Golden Kamuy mozi

Igen, ha van Netflix előfizetésed, akkor már nézheted is a Golden Kamuy live-actiont, ráadásul magyar szinkron is készült hozzá. A film nagyjából ugyanazt a történetet követi, mint az anime, ami Satoru Noda mangáján alapul. A filmet Shigeaki Kubo rendezte, aki a nemrég megjelent High&Low japán akciófilm-sorozatot is felügyelte. Az történet az orosz-japán háború után játszódik, elsősorban Hokkaidón és a környező régiókban. Az akkori Japán valós politikai, technológiai és kulturális fejleményét részletezve több valós személy és esemény is fellelhető benne, persze kitalált elemekkel. Különös hangsúlyt kapnak az őslakos ainuk és kultúrájuk, például a nyelvük feltárása, és az, ahogyan tisztelettudóan használják a természeti erőforrásokat. A cselekmény a katonák és háborús veteránok súlyos küzdelmeit is feltárja, az erkölcsi kétértelműség, a túlélők bűntudata, a becsület, a vezeklés és az erényetika gyakori témák. Íme az előzetes:

A Golden Kamuy mozi magyar szinkronnal nézhető a Netflixen!

Ezt láttad?

Erre a 23 szuper játékra teljesen ingyen, fizetés nélkül vetheted rá magad

×