A Fallen Tree Games új játékával egyedi nézőpontot hoz a nyílt világú sandbox műfajba, lehetővé téve, hogy mindenki zsaruk bőrébe bújjon.

2024.05.21. – Senki nem vitatkozik azon, hogy a GTA sorozat rettenetesen király világot tár elénk, amit mindenféle játékos élvezni tud. Bár a játékban nem kötelező erőszakosnak lenni, és elütni minden sétáló embert, még a leghumánusabb végigjátszáshoz is meg kell ölni 96 NPC-t. Szóval a játékban óhataltanul is erőszakosnak kell lennünk, hiszen a szervezetbűnözés oldalán állunk, amit most a Fallen Tree Games indie stúdió új játéka teljesen megfordít. Olyan játékot készítettek, ami játékmenetében, sőt stílusában is nagyon hasonlít a GTA játékokra, ám itt rendőrök vagyunk, akik üldözik a bűnt.

The Precinct

A The Precinctben egy 1983-as években dolgozó zsarut irányíthatunk, akivel számtalan akcióba keveredhetünk a törvénysértők üldözése során. A Fallen Tree Games, ami korábban olyan mobiljátékokért volt felelős, mint a Highrise Heroes és a Quell puzzlejáték-sorozat, most a 2019-es American Fugitive-nek folytatását jelentette be, ami szintén egy hasonló stílusú, nyílt világú sandbox játék. Ami azt illeti, a GTA-szerű játékok az utóbbi években ritkábbak lettek, de ez nem jelenti, hogy egyáltalán nincsenek ilyen projektek. Van tervben 13 ilyen, amelyek közül csak az egyik az említett The Precinct. Ebben a játékosok egy újonc rendőrtiszt szerepében kalandoznak, aki édesapja halála ügyében nyomoz.

Rendőr lehetsz

Ami azt illeti, a játék kameraperspektívája ügyesen idézi fel a GTA franchise első játékait. A terep egy igazán mocskos, zord város, ahol random helyzetek állnak majd elő járőrözés közben. Mi magunk dönthetjük el, hogy hogyan kezeljük a helyzeteket, letartóztatásokat, hogy ellenőrizzük-e az igazolványokat, átkutatjuk-e a kocsikat, vagy beszélünk-e a gyanúsítottal. Az előzetesből kiderül, hogy még helikopterrel is üldözhetjük a bűnözőket. Természetesen játék során gyalogosan is harcolhatunk, jól felfegyverkezve.

 

Bár a The Precinct megjelenési dátuma még nem tiszta, azt biztos, hogy még 2024-ben megjelenik Xbox Series X/S-re, PlayStation 5-re és PC-re (Epic Store és Steam). Neked hogy tetszik?

Ezt láttad?

Mi folyik itt Gyöngyösön?! – Így néznek ki a legendás magyar mémek Pixar stílusban

×