Egy Call of Duty modder megtalált egy leselejtezett, stáblista utána jelenetet a Modern Warfare 3-ban. Akkor még sötétebb befejezést terveztek.

2024.05.21. – Miközben jelenleg nagy sikerrel fut a Call of Duty: Modern Warfare 3, ez már a reboot változat, aminek zavaró módon ugyanaz a címe, mint a 2011-es játéknak. Közel 13 évvel az eredeti játék megjelenése után most egy különös, törölt és elfeledett ending-jelenet került elő, ami alapvetően más befejezést jelentett volna a játék számára. Sokkal sötétebbet.

Call of Duty: Modern Warfare 3 (2011) jelenet

Hogy megértsük a most előkerült Call of Duty jelenetet, idézzük fel a 2011-es játék történetét. A játék végén Captain John Price és Yuri egy dubai hotelben üldözik Makarovot. Támadás indul az épület ellen, ahol végül sikerül sarokba szorítaniuk az ikonikus főgonoszt, miután Price lezuhan a helikopterével az épület tetejére. Makarov előkerül a roncsok közül, fegyvert ragad, hogy megölje Price-t, mielőtt Yuri lelőné. Megtorlásként sikerül megölnie Jurijt, de amikor nem figyel, Price elkapja, és egy acélkábellel felakasztja egy zuhanórepülés után. Price átmászik a törött üvegen, meggyújt egy szivart, miközben Makarov holttestét nézi, aztán lepereg a stáblista.

Törölt jelenet

Bár a játékból simán következik, hogy Price túlélte a szállodai harcokat, az Infinity Wardnak és a Sledgehammer Gamesnek eredetileg más tervei lehettek. A Call of Duty modder, Vlad Loktionov ugyanis felfedezett egy stáblista utáni jelenetet, amit töröltek a játékból. Az 50 másodperces videó úgy tűnik, hogy nem sokkal az utolsó jelenet után játszódik, ami egy titokzatos, részben eltakart öltönyös férfit mutat, aki Makarov felakasztott testét figyeli. Amikor az alak megfordul és távozik, Price látása elhomályosul, eldobja a szivart és mozdulatlan marad. A kép elsötétül, majd átvált a Call of Duty: Modern Warfare 3 Operation Kingfish csapatfotójára.

Price meghal?

Mondanom sem kell, a jelenet sok Call of Duty rajongót meglepett, mivel eddig kevesen értelmezték úgy a játék végét, hogy Price meghal. Épp ellenkezőleg, az hogy a végén meggyújt egy szivart, azt sugallta, hogy a sebei nem voltak olyan súlyosak, hogy életveszélyben legyen. Az Operation Kingfish fotó közvetlenül a jelenet után látható, mintha Price halálát hangsúlyozná, mivel a képen látható összes többi csapattag is halott a történet ezen pontján.

Mivel azonban ez a jelenet nem került be a játékba, nem tekinthető kánonnak. Később mind a Call of Duty: Heroes, mind a Call of Duty: Mobile megmutatja, hogy Price túlélte az esetet. A fejlesztők valószínűleg rájöttek, hogy nem annyira jó ötlet megölni egy ilyen ikonikus karaktert, akiből még jóval többet tudnak majd kihozni. Szerinted jobb lett volna ez a befejezés?

Ezt láttad?

Jobb a régi? – Így néznek ki a mai játékok retro dobozképekkel

×