A pletykák szerint új hordozható PlayStation konzol készül, ami nem csak olyan erős lesz, mint a PS4, de a játékokat is futtatja majd.

2024.05.20. – Oké, oké, nem először lehet hallani arról, hogy a Sony új hordozható konzolon dolgozik, és az igazság az, hogy egyelőre hivatalos bejelentés még mindig nem történt. Így mi magunk is csupán pletykák, szivárgások alapján tudunk tájékozódni, annyi viszont biztos, hogy amiről beszélnek, az önmagában is nagyon érdekes. Főleg az elkötelezett PlayStation rajongók számára, akik mindenhová magukkal akarják vinni a játékot. Nemrég egy másik szivárogtató jelentett ki, hogy a PSP konzol utódja fejlesztés alatt áll, és

képes lesz PS4 játékok futtatására.

Tényleg hordozható

Ez a konzol amúgy a PlayStation Portállal ellentétben nem egy streaming eszköz lesz, hanem egy valódi hardver, konkrétan a Sony PSP és a PS Vita utódja. A kis gépezetről szóló pletykák először tavaly februárban jelentek meg, amikor a Youtube-on az ismert szivárogtató (aki sok PS5 Pro tényt is leleplezett) Moore’s Law is Dead azt állította, hogy a rendszer bár korai stádiumban van, de készül. Akkor azt feltételezte, hogy képes lesz PS4, de akár PS5 játékokat is futtatni. Egy friss szivárgás mindezt alátámasztani látszik, ami arra utal, hogy tényleg lehet, hogy a jó kis PS4-es játékokat a kézikonzolon játszhatjuk majd.

Az infó egyébként Anton Logvinov orosz újságírótól származik, aki nemrég azt posztolta, hogy a Sony „új PSP” konzolt készül kiadni, bár a megjelenésekor csak PS4 játékok lesznek hozzá elérhetők. A készüléket a Valve Steam Deckjéhez hasonlítja, ami egybevág a korábbi kiszivárgásokkal.

Minek?

Loginov közben kételkedik abban, hogy a dolog sikeres lehet. Egy rakás PlayStation exkluzív játék már megjelent PC-re, ha pedig valaki ezeket egy hordozható gépen akarja játszani, akkor vesz például egy Steam Decket. A kommentek alapján ezzel sokan egyet is értenek. Az elmúlt időszakban egy rakás Windows- és Android-alapú kézikonzol jelent meg, ami alkalmas PC játékok futtatására. Hacsak az új PSP nem lesz tele a konzolra készült exkluzívokkal, talán kevesen kattannak rá.

Képességek

Moore’s Law is Dead korábban azt írta, hogy a Sony hordozható konzoljában lesz egy egyedi feldolgozóegység, és a PS5-ös játékok kapnak majd egy frissítést, amivel futnak majd a PS5 játékok is. Ha lehet hinni neki, akkor ez a konzol esetleg a PS6 konzollal együtt vagy az után jelenne meg. Szóval nagyon, nagyon, nagyon sokat kell még várni rá. A pletykák ellenére mindezt kezeljétek fenntartásokkal egészen addig, amíg a Sony be nem jelent valamit hivatalosan. Addig marad a remény, hogy mindez megvalósul.

Ezt láttad?

Erre a 23 szuper játékra teljesen ingyen, fizetés nélkül vetheted rá magad

×