A korábbi gaming tervekhez képest hátraarc a Tesla részéről, hogy két modell fedélzeti számítógépéről leradírozza a Valve játékplatformját.

Gábor János

2024.05.20. – A Tesla elhagyja a Steam játéktámogatást a járműveiben. Ezt az új Model S és Model X vásárlókkal közölte. A cég nyersen szembesítette őket azzal, hogy nem fognak hozzáférni a Valve játékplatformjához az elektromos luxusautókban, holott az nagyon is jól jöhetett az utasoknak a hosszú túrák alatt. Vagy talán éppen az volt a baj, hogy a kutya sem használta?

Bár a Tesla már eddig is sokat fektetett a videojátékok integrálásába, de ahelyett, hogy továbbra is beépítené az autók szórakoztató rendszerébe az online videojáték-áruházat, inkább elveszi a lehetőséget a vásárlóktól. A Steam óriási játékkönyvtárral rendelkezik, köztük nagy teljesítményű játékokkal, amelyek személyautókba költöztetése – bár szokatlan – forradalmi ötletnek tűnt. De ezek szerint csak elsőre.

Így párolog el a Steam a Teslákból

A Tesla 2022 végén hivatalosan is elindította a Steam béta natív alkalmazását az új Model S és Model X járművekben. Most azonban kiderült, hogy elhagyja ezt a funkciót – vette észre az electrek. Az autógyártó levélben közölte az új Model S és Model X járművek tulajdonosaival, hogy

„A Tesla frissíti a Model X-ben lévő játékszámítógépet, és a járműve már nem képes Steam-játékok lejátszására. [A változás] egyetlen más szórakoztató és alkalmazásfunkciót nem érint.”

Ez nem úgy hangzik, mintha a jelenlegi tulajdonosoktól is elveszik a Steam használatának lehetőségét, ami nem lenne szokatlan, hiszen korábban egy streaming szolgáltatás, a Disney+ szintén így járt: újonnan leszállított járművekben nem volt elérhető, de azokból nem törölték, amelyekben adott volt.

Fotó: Tesla

Az okokat talán túl sokáig nem kell keresni: amíg a PC előtt vagy a nappaliban jól esik letespedni a billentyűzet elé vagy egy kontrollerrel, egy óhatatlanul meg-megingó, kanyarodó stb. kocsiban nehéz rögzített képernyőt figyelve játszani. Ha nagyobb teljesítményű játékokat igényel az ember, még mindig esélyesebb, hogy kézikonzolt, például Steam Deceket visz magával egy hosszabb útra. Elég esélyes, hogy egész egyszerűen túl kevés user használta ki a Steam adta lehetőségeket, így a Tesla törölte ezt az opciót. Kár érte, de azért nem meglepő.

Ezt is olvasd el:

Erre a 23 szuper játékra teljesen ingyen, fizetés nélkül vetheted rá magad

×