A Windows Fájlkezelője érezhetően nagyobb törődést kap a Microsofttól, mint a többi gyári program. Hamarosan ismét megújulhat kicsit.

2024.05.20. – A Microsoft folyamatosan alakítja a Windows operációs rendszereket. Manapság ez egyértelműen a 11-es verziót takarja, a 10 már csak néhány toldozást-foltozást kap a cégtől. A legtöbb változás azonban a színfalak mögött, a motorháztető alatt történik, melyekről a legtöbb felhasználó még csak nem is tud. Szerencsére azért a gyakran használt rendszeralkalmazásokat is szép számmal frissíti a Microsoft. Ide vehetjük az AI-val kiegészített Paintet vagy a több szinten is fejlődött Notepadet. Van azonban egy alkalmazás, ami kiemelt figyelmet kap, ez pedig nem más, mint a Fájlkezelő.

A Fájlkezelő minden számítógépen előkerül naponta többször, még akkor is, ha a gép tulajdonosa fájlkezelésre külsős alkalmazást használ. Az elmúlt időszakban ide is megérkeztek a fülek, melynek segítségével sokkal gördülékenyebb a használata. A Windows 11 legutóbbi, Béta változata azonban arról árulkodik, hogy tovább alakíthatja a Microsoft a Fájlkezelőt. Leginkább a megosztott és gyakran használt mappák, fájlok esetében jöhet jól majd a fejlesztés.

Extra fülekkel bővül a Windows Feladatkezelője

Egészen pontosan a 22635.3640-es buildben bukkantak fel az újdonságok, ám az előcsalogatásukhoz még extra lépésekre van szükség. Ebből sejthető, hogy még legalább 1-2 hónap, mire megérkezhetnek az éles ágba. A Fájlkezelő Gyors elérés nézete alakul át a fentebb látható módon. A Kedvencek és Legutóbbi fül mellé a Megosztott fül is becsatlakozik, de a gyakran használt fájlok és mappák felkeresése is sokkal gördülékenyebb lehet majd. Ennek köszönhetően értékes másodperceket spórolhatnak majd a Windows 11 felhasználók. A gyári alkalmazások közül az elmúlt időszakban a fájlkezelő kapta a legtöbb fejlesztést, érezhető, hogy a Microsoft egy igazi minden-az-egyben programot akar varázsolni belőle. Remélhetőleg nem esnek át a ló túloldalára, ám az ide érkező reklámokat már korábban bejelentették.

Ezt olvastad már?

Így készítsd el a Windows telepítőd – Pendrive-tól a finomhangolásig

 

×