Készül egy rendhagyó szimulátor, amiben nem építeni, hanem rombolással – pontosabban szakszerű elbontással foglalkozó céget kell felvirágoztatni.


Bódi Dániel

2024.05.20. – Ezer és egyféle olyan játék akad – főleg a szimulátorok tengerében, melyek az építésen, építkezésen, dolgok létrehozásán, helyrehozásán, gondozásán, karbantartásán alapulnak.

Építhetsz házat, felújíthatsz lepukkant ingatlanokat, összerakhatsz egy PC-t, szervizelhetsz járműveket, felvirágoztathatsz egy benzinkutat, menedzselhetsz boltot, gondozhatod a kertet, vagy a termőföldet, létrehozhatsz egy vasúthálózatot és így tovább, és így tovább. Olyan játék, kiváltképp szimulátor viszont nagyon kevés akad, ami kifejezetten és konkrétan a pusztítást, finomabban a dolgok darabjaira szedését teszi meg központi játékelemévé.

Ezért is olyan különleges a roppant látványos Deconstruction Simulator, amiben a játékosnak az a feladata, hogy egy bontócéget irányítva sikerre vigye az üzletet. Ez a rendhagyó szimulátor tehát a House Flipper tökéletes ellentéte: itt ugyanis nem felújítani kell az ingatlanokat, hanem szakszerűen elbontani. Ki kell menni a megrendelőhöz, alaposan felmérni a terepet, aminek része, hogy az újrahasznosítható, felújítható dolgokat kiszűrjük, valamint az épület állapotának és felépítésének megfelelő eszközöket kiválasszuk a bontáshoz – aminek csak ezután állhatunk neki.

A rombolás tehát teljesen realisztikus környezetben történik: a léceket, a téglákat, a cserepeket, egyéb törmelékeket, és úgy mindent megfelelően kell elszállítanunk, amit menthetünk, azt mentsük (ezeket később el is adhatjuk) mindezt pedig ultra-valósághű grafikai és fizikai szimuláció mellett. A Deconstruction Simulator legalábbis ezt ígéri valamikor 2024 második felében. Ha pedig érdekel a játék, akkor a Steamen előre lehet jelentkezni a megjelenés előtti playtestekre is.

Ezt is olvasd el:

200 évvel ezelőtt így képzelték el a jelenünket – Mennyiben lett igazuk?

×