A Valve fejlesztőit sokan leszólják, ám az adatok végül mindig őket igazolják. A Counter-Strike 2 áprilisi frissítése után sincs ez másképp.

2024.05.20. – Sokáig úgy tűnhetett, hogy a Valve nem is tervez Counter-Strike 2 nagyobb frissítéssel 2024 első felében, ám szerencsére a háttérben dolgoztak. Februárban aztán megérkezett a CS2 idei első, nagyobb csomagja. A játékosok kaptak egy új ládát, de a matricák felragasztásának módja és a Zeus fegyver is megváltozott. Ezt követően pedig a csalók kerültek fókuszba a közösségi oldalakon, áprilisra gyakorlatilag tarthatatlanná vált a helyzet. A fejlesztői gárda azóta sem szólalt meg a szituáció kapcsán, ám április végén ismét élesedett egy Counter-Strike 2 frissítés.

Az áprilisi csomagban több olyan funkció és kérés is teljesítésre került, melyet szintén régóta kértek a Counter-Strike játékosok. A leglátványosabb egyértelműen a balkezes modell visszatérése volt, melyre már az első napoktól kezdve ki voltak éhezve a rajongók. Papíron visszakerült az Overwatch rendszer is a játékba, ám a fejlesztők még folyamatosan finomítják, így senkinél nem bukkant fel a lehetőség. A háttérben pedig a VAC is fejlődött, közel 30000 felhasználó repült a szerverekről. A leglátványosabb változtatást azonban Dust 2 Premierbe és a verseny mappoolba való visszatérése jelentette.

A lehető legjobb döntés volt a Counter-Strike 2 fejlesztők részéről Dust 2 visszahozása?

A fenti Twitter bejegyzésből hamar kiderülhet, hogy nem véletlenül Overpass pályáját vette ki a Valve. A Counter-Strike 2 Premier módjában Anubis után a legkevésbé játszott pálya volt, viszont sokkal régebb óta a mappool része, mint Anubis. Ezért ideiglenesen parkolópályára terelték a CS2-re megújított pályát.

The playerbase has spoken
byu/Meirgus inGlobalOffensive

Úgy tűnik, hogy Dust 2 visszatérése a lehető legjobb döntés volt a fejlesztők részéről. Májusra messze a legjátszottabb Premier pálya lett a visszatérőből, talán még olyanok is belekóstolnak a Premierbe, akik korábban csak a „sima” MM meccseket preferálták. Kíváncsian várjuk a Valve következő lépését, a legtöbb játékos Operation-re vagy új ládára vágyik, természetesen a kötelező hibajavítások mellett.

Ezt olvastad már?

Erre a 23 szuper játékra teljesen ingyen, fizetés nélkül vetheted rá magad

 

×