Annak ellenére, hogy konzolon már évek óta elérhető, a Vigor csak most indult el PC-n. A Steamen már belevetheted magad, de van egy bökkenő.

2024.05.18. – A DayZ-t fejlesztő Bohemia Interactive egy olyan csapatból áll, ami imád PC-re fejleszteni, mégis nagyon furcsa volt, hogy legújabb játéka, az ingyen játszható Vigor eredetileg csak konzolokra jelent meg 2018-ban. PC-re csak mostanában lett elérhető, a Steamen például május 16-án, early access hozzáférésben. Sajnos azonban van egy nagyon rossz hír, ami miatt talán érdemesebb konzolon maradni.

Vigor

Ha még nem találkoztál volna vele, a Vigor egy realizmusra törekvő FPS túlélőjáték, ami Norvégia poszt-apokaliptikus változatában játszódik. A játékosok más túlélőkkel harcolnak a szűkös erőforrásokért és a levegőből ledobott ellátmányért, míg végül valahogy evakuálni tudnak a bázisra. A menedékhelyen lehetőség van fejlődni, egyéb feladatokat elvégezni, szóval valamelyest extrakciós lövöldözős játékról van szó. A konzolos játékosok már 2019 óta teljesen ingyen játszhatják a Vigort Xbox One-on és Switch-en, 2020 óta PlayStation 4 és 5 konzolon, 2021 óta pedig Xbox Series X/S-en. Végre PC-re is megérkezett, de van egy nagy bökkenő: a játék nem ingyenes. Legalábbis egyelőre még nem.

Fizetős

Annak ellenére, hogy a Steamen is free-to-play játékként van megjelölve, a PC-s játékosoknak 19,99 eurót, vagyis 7700 forintot kell fizetniük a Reinforcements Packért, ami nélkül nem lehet játszani az early access időszak alatt. A csomag tartalmaz néhány extrát, amivel izgalmasabb lesz belépni a meccsekbe. Az sem annyira jó hír, hogy ha nincs meg ez a pack, akkor az early access után minden előrehaladás törlődik. Mondjuk ez mindegy, mert így is, úgy is meg kell venni.

Jó hír viszont, hogy amint a játék kilép az early access-ből, áttér PC-n is a free-to-play modellre. Hogy mikor? A Bohemia Interactive szeretné, ha már három hónap múlva kijönne az 1.0. Szóval az ingyenes játék addig fizetős. Mondanom sem kell, ez annyira nem jött a játékosoknak, máris pörögnek a negatív értékelések. Szóval egyelőre marad a jó kis konzolos verzió.

Ezt láttad már?

Máris támadják az új Assassin’s Creedet a fekete szamuráj miatt, pedig tényleg létezett

×