Nemrég kiszivárgott, hogy a Counter-Strike fejlesztője hamarosan új online multiplayer játékkal jelentkezik. Ezt tudni eddig a Deadlock-ról.

2024.05.18. – Ami azt illeti, a Valve nagyon jól elvan azzal, hogy működteti a Steamet, fejleszti a rengeteg csalóval elárasztott Counter-Strike 2-t, de nagyon régóta nem adott ki új játékot. Legalábbis nem egy olyan nagyszabású projektet, amire a rajongók oly régóta várnak (ugye, Half-Life 3?!). Ennek ellenére úgy tűnik, hamarosan érkezik valami, amiről eddig sajnos nagyon keveset tudunk. Amit viszont igen, azt megosztjuk veletek. Ha lehet hinni a szivárgásoknak, akkor érkezik a Valve új játéka, a Deadlock.

Szivárgás

Az adatbányász, Gabe Follower szerint a Deadlock egy kompetitív, third-person, hősökre épülő lövöldözős játék lesz, ami nagyban hasonlít majd az Overwatchra, legalábbis a helyszíneket tekintve. A Deadlock pályáin 6v6 harcra lehet számítani, egy-egy hatalmas, négy sávos mapon. Mivel hősalapú játékról van szó, természetesen lesznek képességek is, sőt használható tárgyak és tower defense mechanikák. A Deadlock a hírek szerint egy steampunk témával kevert fantasy lesz, szóval mindent kevernek, ami szerintük menő a gamerek körében. Akkor is, ha nem menő. A Deadlockban lesznek mágusok, furcsa lények, sőt még robotok is, valamint gyorsutazás funkció, lebegő sínekkel, hasonlóan a Bioshock Infinite egyik funkciójához. Az Esport.gg képeket is megosztott, amin jól látszanak ezek a lebegő sínek.

A Deadlock a fantasy körül forog

Gabe Follower szerint a Deadlock hősdizájnját a Dota 2 ihlette. A fő pálya egy modern steampunk európai várost ábrázol, ami a Half-Life-ra emlékeztet. A fejlesztők eredetileg Half-Life és Portal által inspirált sci-fi elemeket is beépítettek, de a rossz visszajelzések miatt inkább maradnak a fantasy-nál. Gabe Follower egy hősről is megosztott egy képet. Itt van Grey Talon, aki nagy hatótávolságú lövésekkel operál. A grafikán négy képességikon is látható.

A Deadlock tényleg olyan, mintha megkérdeztek volna egy AI-t, hogy a fiataloknak mi tetszik egy videójátékban, az meg bedobálta, hogy hősök, képesség, fantasy, robotok, PvP, ugrálás. Aztán ezt szépen összegyúrták és mehet. A kérdés persze az, hogy ez mennyire jön majd be a tömegeknek? Szerinted?

Ezt láttad?

Ha kell egy kis chill: 8 megnyugtató játék, ami tényleg kikapcsol

×