Az élőszereplős műsor már biztosan nem készül el úgy, ahogy az alkotók szerették volna. Kérdés, mit lép erre a fordulatra a jogtulajdonos Sony.

Gábor János

2024.05.17. – Az Amazon egy nemrég tartott prezentáción jelentette be, hogy zöld utat ad a Marvel-képregényen alapuló Noirnak, Nicolas Cage főszereplésével. Ez nem az első, hanem a második olyan Pókember-univerzumhoz tartozó, élőszereplős sorozat, amit tervbe vettek az MGM+-nál és Prime-nál. Az első a Silk: Spider Society volt, amiről kiderült, hogy el sem kezdik forgatni – írta meg a Deadline.

Forrás: Marvel Comics

Ez a Marvel történet Cindy Moonról, egy koreai-amerikai nőről szól, akit ugyanaz a pók csíp meg, mint Peter Parkert. Börtönben van, de megszökik onnan, és belefog, hogy felkutassa az eltűnt családtagjait, de közben Silk néven ismert szuperhőssé válik. A sorozat hosszú évek óta tervben volt, és két éve zöld utat is kapott, de a jelek szerint végleges döntés született róla, hogy nem fejlesztik tovább – legalábbis nem az Amazon Prime-nál. Dióhéjban, ezeken az állomásokon esett át a projekt, mire leállították:

– 2018. június 22-én derült ki, hogy a Sony és Amy Pascal filmet készít a Silk képregényből. A karakter a Pókember: Hazatérés című filmben is feltűnt.

– 2021. április 28-án a Sony bejelentette, hogy az Amazon forgalmazza majd a sorozatot, amelynek a forgatása ugyanezen év augusztusában indul. Nem indult el.

– 2022. november 17-én derült ki, hogy a sorozat címe Silk: Spider Society lesz, és a showrunner Angela Kang (The Walking Dead).

– 2024. május 16-án a Sony Pictures úgy döntött, hogy a sorozat az Amazonnál nem kerül bemutatásra, és inkább más potenciális vevők után néznek.

Nem a Sony ugrott ki a projektből

Itt tartunk most: a Silk karakter jogai visszakerülnek a Sonyhoz, de a döntés oka nem ismert. A pletykák szerint az alkotók olyan történetet tettek le az asztalra, amit a fejesek kifejezetten utáltak. És ez nem a napokban történt: úgy tudni, hogy az Amazon vezetői már a tavalyi sztrájk idején eldöntötték, hogy nem hívják vissza dolgozni a Silk forgatókönyvíróit, de Kang történetét aztán jól fogadták. Ezen a ponton alighanem a pénz döntött: képbe került a Nic Cage nevével fémjelzett Noir, amibe szívesebben öntik a pénzt, hiszen mérhetően népszerű karakterről és az azt korábban szinkronizáló színészről van szó.

Ez túl nagy ziccer, hogy ne éljenek vele.

Fájdalom, de azért sem meglepő az Amazon döntése, mert a női főszereplőkkel készült Marvel filmek és sorozatok (talán a WandaVíziót leszámítva) nem muzsikálnak túl fényesen. De ez nem csak a képregény-adaptációkra igaz: az Amazon nem folytatja a Chloë Grace Moretz főszereplésével készült The Peripheral című sci-fit se. Ez utóbbi mondjuk a bombasztikusan sikerült Fallout fényében érthető: ha már nagy büdzsét kell beletolni egy látványsorozatba, akkor az utóbbi legyen az.

Ezt se hagyd ki:

Ha kell egy kis chill: 8 megnyugtató játék, ami tényleg kikapcsol

×