Megérkezett PC-re a Sucker Punch csúcsjátéka, a Ghost of Tsushima. A kíváncsi játékosok pedig természetesen azonnal elkezdték „stressztesztelni”.

2024.05.17. – A Ghost of Tsushima minden tekintetben a valaha készült egyik legjobb videojáték. A bejárható játékterület, a grafika minősége, a történet, a karakterek, a harcrendszer és úgy összességében a játékmenet mind-mind lenyűgözőre sikeredett. Nem csoda hát, hogy az eredetileg PlayStation exkluzívként piacra dobott játékért azóta is sóvárogtak a PC-s, illetve xboxos játékosok. Nos, előbbiek most örülhetnek, ugyanis a napokban végre megjelent személyi számítógépekre is a szamurájok kaland, méghozzá a Director’s Cut, ami egy sokkal bővebb, tartalomdúsabb verziója a díjhalmozó játéknak.

Villámgyors szamuráj

Kérdés volt viszont, hogy a konzolos közegből átportolt cím, mégis hogyan fog teljesíteni az új környezetében. Azt hinné az ember, hogy mivel a játékok nagyját PC-n fejlesztik, így nem lehet nehéz erre a platformra átültetni a játékokat, de mind tudjuk, hogy előfordult már pár olyan cím a történelemben, ami ezt cáfolta. (Így van, többek között rád gondoltam Dark Souls…) Ahhoz, hogy valaki egy ilyen minőségű játékkal játsszon, azért már rendelkeznie kell egy komolyabb vassal otthon. Egy mezei 1050Ti-jal például már meg sem próbálnám a futtatását, pontosan tudjuk, hogy diavetítés és elmosódott textúra lenne a nekifutás végeredménye. Ám vannak olyanok, akik RTX 4090-et pörgető erőművekkel operálnak otthon, na ők most letesztelték, hogy pontosan mire is képes a Ghost of Tsushima egy high-end PC.

Spoiler: az eredmény félelmetes!

ghost

A játék gyakorlatilag képes 200 (!!!) FPS-sel is futni, ha az ember játszadozik kicsit a beállításokkal. Ehhez egy RTX 4090-es kártyával, 64 GB RAM-mal, csúcskategóriás i9-es procival kell rendelkezni, beállítva a DLSS 3-at, a super resolution teljesítmény módozatot és a grafikus kártyánkat is maximálisan a teljesítmény felé kell orientáljuk. Hogy egyszerű és olcsó mulatság ez? Nem igaz, de ettől még működik!

 

Normál környezetben azért már más a leányzó fekvése, a DLSS kikapcsolásával az RTX 4090 is csak átlag 84 FPS-t tudott kisajtolni magából, az RTX 4070 pedig nem ment átlag 41 FPS fölé. Ha valaki tehát jobb minőségben szeretné futtatni a játékot, mint egy PlayStation 5, legalább egy RTX 4090 Super kell, hogy dolgozzon a gépházában. A DLSS viszont összességében nagyot dob az élményen, azzal az RTX 4070 is átlag 100 képkocka fölött teljesített másodpercenként.

Ezt olvastad már?

Szétszedték Yasuke Wikipedia oldalát az őrült AC Shadows ellenesek

×