Ha szeretnéd felidézni a Colin McRae Rally-val is eltöltött gyerekkorod, akkor az Old School Rally pontosan neked készül!


Bódi Dániel

2024.05.17. – Egyetlen ember készíti nagyon sokaknak azt a ralijátékot, ami leginkább azoknak a figyelmét fogja leginkább felkelteni, akik hozzám hasonlóan (többek között) a PS1-es Colin McRae Rally-n nőttek fel. Ugyan sok más ralijáték is futott akkoriban – és később is, de a legendás autóversenyző nevét viselő játék volt talán a legjobb mind közül – de könnyen meglehet, hogy csak elfogult vagyok.

Bárhogy is, a Colin McRae Rally sokáig ez etalon volt, és nem csak a ralis, hanem úgy en bloc a versenyjátékok műfajában. Sokan, és még azok is, akik hírből sem ismerték Colin McRae személyét, tényleg ezen nőttek fel: leginkább az első és második részén, melyek játékélmény és technológiai tekintetben is messze megelőzték a korukat. Főleg a Colin 2! A széria ezen a néven azonban ezen a címen 2013-ban egy mobilos címmel végezte be, helyét pedig a sokkal árkádosabb raliversenyzés, a Dirt vette át.

Nem csoda hát, hogy sokan visszasírják a régi időket, ami most viszont szó szerint befarol: hamarosan ugyanis megjelenik az Old School Rally, ami konkrétan a Colin McRae Rally 1-es időket idézi. A játékot egyetlen ősralis készíti szigorúan a 32-bit, úgy a retro jegyében, annak összes múltidéző jellegzetességével: pixelgrafika, PS1-es csúszkáló-rázkódó kissé elmosódott textúrák, sprite-ok itt, sprite-ok ott, keréknyom a salakpályán, és nyilván legendás autócsodák bőven tesznek az időutazás sikerességén, azonnal a gyerekkorunkba csöppenünk.

Pontos megjelenés a 2024-es esztendőn túl még nincs, előzetes van, ami viszont biztos, hogy pár hónapig a Steam korai hozzáférésében döntögethetjük a futamidőket – ami érthető, hisz egyetlen ember fejleszti. Kívánságlistázni ér, akkor is, ha csak szeretnéd megismerni az az élményt, amiben nekünk, dinoszauruszoknak volt részünk a 90-es évek végén.

Ezt is olvasd el:

Ami a töltőképernyő mögött van – Ez történik, amikor betölt egy játék

×