Az Apple ugyan még hivatalosan nem mutatta be az iPhone 16-ot, már voltak akik foghatták a kezükben és összehasonlíthatták a 15-tel.

2024.05.17. – Minden Apple rajongónak a nyár vége, vagy a kora ősz a legizgalmasabb időszaka az évnek. Ekkor szokták ugyanis megtartani az Apple Event-et, ami a cupertinóiak legújabb fejlesztéseinek bemutatásáról szól. Itt rántják le rendre a leplet az új iPhone-okról, Apple Watchokról, vagy éppen itt mutatják be az újgenerációs Macbookokat, esetleg bármi más izgalmas újdonságot. Utóbbi kategóriát erősítette az Apple Vision Pro, ami talán az első olyan speciális szemüveg, ami sikeresen mosta össze a virtuális valóságot a való világgal. Mondjuk ebből kifolyólag volt is egy-két érdekes helyzet, amit azóta már a rendfenntartók is kiemelten figyelnek…

Méretes lesz az új készülék

iphone

Ám minden komolyabb eseményt úgynevezett leakek, vagyis információszivárgások előznek meg. Hiszen azt senki sem várhatja el egy ekkora cégtől, hogy mindent az abszolút utolsó pillanatban fejezzenek be, nem is lenne idő a promóciós anyagok elkészítésére. Így tehát, ha például be tervez jelenteni egy új iPhone-t a cég szeptemberben, legalább egy demo modellnek el kell készülnie tavasszal, hogy azt be tudják fényképezni, elkészülhessenek a bemutatásához szükséges videofájlok, amiből reklámok, kedvcsinálok és más egyéb médiatartalom készül a bejelentésre. Sőt, ezek a bemutatók legtöbbször megjelenési dátummal is szolgálnak, amik az Event utáni két-három hónapon belül esedékesek, vagyis jó eséllyel már a tömeggyártás is nagyban folyik.

 

A még be nem mutatott, de várhatóan szeptemberben bemutatásra kerülő iPhone 16 Pro Max első képei például már megjelentek a világhálón. Olyannyira, hogy volt olyan, aki már az iPhone 15 Pro Max-a mellé is oda tudta tenni, hogy lássuk, a két készülék mennyiben különbözik egymástól. Külalakra egyébként nincsen óriási különbség, a telefonok mérete azonban jócskán különbözik. Körülbelül egy inch-csel nagyobb lesz az iPhone 16 Pro Max, mint az előző generáció topkészüléke. Sőt mi több, vastagabb is lesz, így hát nagy valószínűséggel a teljesítménye is kimagaslóan jobb lesz.

Hogy ez az újdonság mennyire kedvez egy átlag felhasználónak, az már más kérdés, hiszen lassan már külön táskát kell majd hordanunk, hogy magunkkal tudjuk cipelni a telefonunkat…

Ezt olvastad már?

Japánba kalauzol el minket az Assassin’s Creed Shadows első előzetese

×