A Rockstar Games és a Take Two végre jól körülhatárolható megjelenési ablakot jelölt ki a roppant sikervárományos Grand Theft Auto VI-nak.


Bódi Dániel

2024.05.17. – A merő véletlenségből megszületett Grand Theft Auto-széria viszonylag hamar a játékipar legnagyobb gigászává, a popkultúra egyik legnagyobb zászlósává vált, aminek minden egyes újabb fejezetét egyre többen várják lélegzetvisszafojtva. Nincs ez másképp a GTA VI-tal sem, amit már azelőtt óriási várakozás övezett, mielőtt egyáltalán bejelentették volna, szóval nem csodálkoztunk nagyokat, hogy a tavaly decemberi első előzetes felrobbantotta az egész internetet.

A Rockstar akkor lerántotta a leplet a rég pletykált dolgokról: hogy a helyszín ezúttal a Vice City-nek is otthont adó Leonida állam lesz, a két főszereplővel amolyan modern Bonnie és Clyde történetet mesélnek el, valamint – nyilvánvalóan – ez lesz a GTA-történetének legrealisztikusabb, leggrandiózusabb állomása. Ami viszont kimaradt, az a pontos megjelenési dátum. Azt persze megtudtuk, hogy valamikor 2025-ben számíthatunk rá, de különböző források szerint a fejlesztők aligha fognak jövőre elkészülni a legalább 10 éve készülő játékkal, ezért könnyen előfordulhat, hogy 2026-ba fog átcsúszni a GTA VI eladási rekorddöntögetése.

Voltaképp ezt cáfolja a kiadó Take Two, ami a legfrissebb eredménybeszámolója során a befektetőket megnyugtató, a játékosokat még tovább csigázandó nem csak megerősítette a 2025-ös évet, de még a megjelenési ablakot is elég jól behatárolta. A kiadó eszerint úgy számol, hogy a Rockstar Games leghamarabb

2025 őszére, pontosabban szeptember, október, november hónapra elkészül a GTA VI-tal.

„A kilátásaink azt tükrözik, hogy a Rockstar Games korábban megállapított 2025-ös naptári időintervalluma 2025 őszére szűkül a Grand Theft Auto VI esetében.” – magyarázta Strauss Zelnick, a T2 legelső embere, aki a fejlesztőkkel való konzultálást követően bátran jelentette a jó hírt. A Tech4Gamers szerint ezután rákérdeztek a GTA VI marketinges terveire is, de arról már nem tudott sokat nyilatkozni, ami valószínűleg arra utalhat, hogy az újonnan felröppent pletykákkal ellentétben még sok-sok hónapig nem fogunk látni a játékból semmi újat (de persze kizárni sem lehet).

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a 2025 őszi megjelenés kizárólag a konzolos, az Xbox Series és a PS5 kiadásokat jelzi, a PC-s verzióra biztosan többet kell majd várni. Hogy pontosan mennyit, azt sajnos nem tudni, mindenesetre, ha a Rockstar követi a korábbi játékainak példáját, akkor akár egy teljes évet is várni kényszerűlnek a PC-sek, akik leghamarabb így is, úgy is csak 2026-ban GTA VI-ozhatnak.

Ezt is olvasd el:

Ami a töltőképernyő mögött van – Ez történik, amikor betölt egy játék

×