Teljesen konkrét és hiteles forrás közölte, hogy mikor rántja le a leplet a Take-Two leányvállalata egy legendás franchise következő játékáról.

Gábor János

2024.05.17. – Mindent nem közöltek előre, de az már legalább holtbiztos, hogy a 2K mikor leplezi le egy óriási franchise következő játékát. A kiadó terveiről az a Summer Game Fest árulkodott, amelynek a Take-Two leányvállalata is vendége lesz.

A Summer Game Fest hivatalos X-oldala rövid, de annál velősebb közleményben tudatta, hogy a 2K kiadó június 7-én, pénteken náluk mutatja be „az egyik legnagyobb és legkedveltebb franchise következő változatát”. Bár arra nem érkezett egyértelmű utalás, hogy melyik játéksorozatról lesz szó, a két legerősebb tipp a BioShock és a Mafia, mivel a cég korábban már megerősítette, hogy dolgozik ezeknek a szériáknak az új részein – emlékeztet a VGC. A jelek szerint

legalább az egyik eljutott a bejelenthető állapotig.

A fejlesztő Hangar 13 tavaly árulta el, hogy zajlik az új Mafia-játék fejlesztése, ám az túl hamar nem landol a rajongóknál, hiszen a stúdió akkor úgy becsülte, néhány évet biztos igénybe vesz a projekt. Ehhez képest áprilisban olyan hírek szivárogtak ki, hogy a 2K máris készült egy Mafiával kapcsolatos bejelentésre. Ez, a fejlesztők jelzéséhez képest kissé irreálisnak tűnik, hacsak a 2K nem 2025 végére, vagy 2026 elejére teszi a premiert.

Valószínűbb, hogy a 2K az új BioShockkal készül

A BioSchock folytatásáról régebb óta keringenek hírek, hiszen a kiadó 2019 decemberében nyilatkozta azt, hogy megkezdődtek az új rész munkálatai, amelyek ugyancsak pár évig tarthatnak. Ebben a projektben olyan nagyágyúk dolgoznak, mint az eredeti BioSchockot tervező és az Infinite lebegő világáért felelős 2K Australia kreatív igazgatója, Jonathan Pelling, az eredeti játék művészeti és pályatervezője (aki a BioSchock 4 kreatív igazgatója lett), Hoagy de la Plante, valamint az eredeti BioShock és a BioShock Infinite művészeti igazgatója, Scott Sinclair.

Szerinted melyik franchise következő részét jelenti be a 2K a Summer Game Festen? Írd meg kommentben a Leet.hu Facebook-oldalán, ennek a hírnek a bejegyzése alatt!

Ezt is olvasd el:

Máris támadják az új Assassin’s Creedet a fekete szamuráj miatt, pedig tényleg létezett

×