Teljesen ingyen adják az Endless világában játszódó stratégiát, de érdemes sietni, mert csak pár napig lehet berámolni.


Bódi Dániel

2024.05.17. – Május 23-ig fokozottan érdemes lesz felnézni a Steam boltjába, ahol a SEGA és az AMPLITUDE Studios 9000 forint helyett teljesen ingyen adja a roppant kiváló fantasy 4X stratégiai játékát, az ENDLESS Legendet.

Az eredetileg 2014-ben megjelent körökre osztott stratégia kiemelkedő értékeléseket kapott, többen a valaha készült egyik legjobb 4X stratégiának is kikiáltották – természetesen nem véletlenül. A játékmenete azon túl, hogy tipikus 4X stratégia – tehát különböző birodalmakat kell felvirágoztatnunk, technológiát fejlesztenünk, kereskedelmi és diplomáciai kapcsolatokat kialakítanunk más népekkel, de ezen túl nem rest egy sor teljesen egyedi megoldást mutatni a műfaj rajongói számára. Sőt, ötletes és szórakoztató megoldásai miatt még azoknak is ajánlatos tenni vele egy próbát, akik korábban soha nem játszottak még hasonló játékkal.

A kezelőfelülete könnyen tanulható és még szép is, az oktatómódja remekül megtanít az alapokra úgy, hogy aztán kifejezetten jó érzés legyen magunktól is rájönnünk, rácsodálkoznunk a stratégia mélyebb működéseire, a látványvilág pedig nem csak egyedi és máig mutatós, de remekül idézi a hasonló asztali társasjátékokat is.

Szóval tényleg mindenképp érdemes berámolni az ENDLESS Legendet, ha pedig tetszik az alapjáték, akkor egy csomó izgalmas újdonságokat tartogató kiegészítő között csemegézhetünk és tolhatjuk ki az amúgy sem rövid játékidőt. Érdemes viszont sietni azzal a pár kattintással, ugyanis a játékot csak május 23-ig bezárólag lehet a steames könyvtárakhoz adni – ha ezt megtettük, akkor viszont ott is marad örökre.

Ezt is olvasd el:

Ami a töltőképernyő mögött van – Ez történik, amikor betölt egy játék

×