De hová tűnt a The Division Heartland? Sokan kiabálták ezt a kérdést az Ubisoft felé az utóbbi időben. Most megjött a válasz.

Gábor János

2024.05.16. – Kár tovább töprengeni, hogy mi lesz a Tom Clancy’s The Division Heartlanddal, amit egy ingyenes spin-offnak szánt az Ubisoft. A hosszas fejlesztési periódusa után több bétatesztelés is lezajlott, aztán csend lett. Zavaró csend, amit most a legrosszabb hírrel tört meg a kiadó.

Az Ubisoft úgy döntött, leállítja a Tom Clancy’s The Division Heartland munkálatait,

és a rajta dolgozó munkatársakat más, hamarosan megjelenő címek feladataira osztja be. Ezt egy aktuális, vállalati eredménybeszámolón jelentették be – vette észre a PCGamesN. Az oldal emlékeztet: a The Division-sorozat spinoffja, úgy tűnt, előrehaladott állapotban volt, hiszen a 2021-es bejelentése óta dolgoztak rajta. A multiplayer játék több bétaperióduson is átesett: bőven kínálkozott alkalom arra, hogy sokan kipróbálják, de aztán eltűnt a projekt a szürke ködben.

Ezért lőhették lábon a The Division spin-offot

Az Ubisoftról tudni lehet, hogy az utóbbi időben üzleti átszervezésekkel, vállalati folyamatok racionalizálásával van elfoglalva. Nyilván egy ehhez kapcsolódó cselekvési terv áldozata a The Division Heartland, aminek leállítását az Ubisoft azzal indokolta, hogy szeretné „szelektívebbé tenni a beruházásokat”, aminek következtében erőforrásokat kell átcsoportosítani.

Az Ubisoft közölte: a munkaerő-felvétel szüneteltetésének, az átszervezéseknek és más szervezeti változásoknak köszönhetően a 2023-2024-es pénzügyi évben 150 millió euróval (kb. 58 milliárd forinttal) csökkentette a kiadásokat, és 1,6 milliárd euróval (616 milliárd forinttal) a működési költségeket. A vállalat létszáma jelenleg 19.011 fő, miután az előző 18 hónap során 1700 alkalmazott távozott.

Ezeket a címeket választották a Heartland helyett

A költségek visszafogása mellett érdemes megjegyezni, hogy az Ubisoft igyekszik minél jobban elköteleződni három készülő cím mellett, amelyektől nagyon sokat vár. A Star Wars Outlaws, az Assassin’s Creed Shadows és az XDefiant egytől egyig a 2024-2025-ös pénzügyi évben jelenik meg.

Ezt se hagyd ki:

Ha kell egy kis chill: 8 megnyugtató játék, ami tényleg kikapcsol

×