Egy nemrég közölt interjú szerint a Bethesda már látja, hogy mikor csaphatja hozzá a játékhoz az első nagy kiegészítő pakkot.

Gábor János

2024.05.16. – Az első Starfield DLC, a Shattered Space valamikor 2024 őszén jelenhet meg – ahogy azt Todd Howard rendező-producer nemrég egy interjúban elárulta. Ezen kívül semmi mást nem említett a közelgő DLC-vel kapcsolatban, úgyhogy legfeljebb a Bethesda hivatalos, tavaly év végi blogbejegyzésére hagyatkozhatunk, hiszen az már tartalmazta a Starfield 2024-es frissítési ütemtervét. E szerint hathetente jönnek újabb és újabb tartalmak, amelyeken „a csapat keményen dolgozik”.

 

A Starfield: Shattered Space a Premium és Constellation kiadványok vásárlói számára a megjelenés napján hozzáférhető lesz, míg az alapverzióval rendelkezők vagy Game Passon játszók várhatóan külön csomagként vásárolhatják meg a DLC-t.

Mit tartalmazhat a Starfield kiegészítője?

A Shattered Space-ről egyelőre keveset tudni, de a Bethesda fentebb hivatkozott blogbejegyzése „jelentős bővítésnek” nevezi és megerősíti, hogy „új sztoritartalmat, új helyszíneket, új felszerelést és még sok mást” tartalmaz majd. A Redditen a játékosok arra tippelnek, hogy a Varuun Starfield frakció áll az új történet központjában, hiszen az alapjátékban keveset szerepelnek, vagyis van hová bővíteni a narratívájukat.

Az „új helyszínek” szintén érdekes kapaszkodó, tekintve, hogy már most is több száz felfedezésre váró bolygó van a játék világában. Vadonatúj planéták helyett inkább arról lehet szó, hogy több várost és más kiépített területet lehet majd meglátogatni, új NPC-kkel és új küldetésekkel.

Ezt is olvasd el:

Amitől tényleg megfagy a véred – A 10 legparább horrorjáték pillanat

×