A Counter-Strike 2 történetében több exploit is felbukkant már. Hosszú út állhat a fejlesztők előtt, mire a legtöbb hibát kijavítják.

2024.05.16. – A Counter-Strike 2 2023 szeptemberében érett meg arra, hogy a Valve teljesen lecserélje a korábbi CS:GO klienset. Sokak szerint még néhány hónap béta időszak belefért volna, sőt, valójában a fejlesztők is így gondolták. Nemes egyszerűséggel azért lépték meg a váltást akkoriban, hogy még több felhasználói visszajelzés eljuthasson hozzájuk. Ezek segítségével a hibajelenségek kijavítása is gyorsabban és gördülékenyebben történhet. Szó sem róla, az elmúlt bő fél évben rengeteg Counter-Strike 2 hibát fixáltak a Valve mérnökei, de még sok bug rejtőzik a Source 2 kódsoraiban.

A Counter-Strike 2-vel kapcsolatban sokszor felmerültek a csalók, cheaterek, főleg az utóbbi időben. Sajnos ez sem véletlen, hiszen áprilisig brutális pusztítást végeztek a rosszakaró játékosok a szervereken, ez még a fegyverstatisztikák is igazolják. Szerencsére a fejlesztők néhány extra védelmi lépést már elvégeztek, közel 30000 csaló hullott ki a szerverekről. Egy azonban közös volt ezekben: valamilyen külsős program segítségével szereztek extra előnyt. Úgy tűnik, hogy a napokban felbukkant egy olyan glitch, mely néhány parancs segítségével adhat extra információkat a használójának, bárminemű alkalmazás használata nélkül.

Leállítja az időt a frissen felfedezett Counter-Strike 2 glitch

A május első napjaiban felfedezett Counter-Strike 2 exploit gyakorlatilag „legális” wallhacket biztosít a használójának. A parancs nem csinál mást, minthogy kliens oldalon lefagyasztja az időt, így néhány másodperc alatt értékes információhoz juthat az exploittal szórakozó játékos. Természetesen a szerveren közben zajlanak az események, így nem teljesen veszélytelen a folyamat, de az esetek nagy részében sikerrel járul a próbálkozás. A Valve ennél jóval ártatlanabb parancsokért is tiltásokat osztott ki, így remélhetőleg az exploitot kihasználó Counter-Strike 2 játékosok is elnyerik hamarosan méltó büntetésüket. Az azonban világosan látszik, hogy a Source 2 motor még rengeteg hibát, potenciális exploitot rejt magában, melyet be kell foltoznia a fejlesztői gárdának. Remélhetőleg a 2024-es év során minden hasonló bugot sikerül majd eliminálni.

Ezt olvastad már?

Máris támadják az új Assassin’s Creedet a fekete szamuráj miatt, pedig tényleg létezett

×