A Helldivers 2-t nemrég nagyon sok olyan országban eltávolították a Steamről, ahol nem érhető el a PSN. Egy rajongó csinált erről egy térképet.

2024.05.16. – Valószínűleg már mindenki ismeri a történetet, de röviden annyi a lényeg, hogy nemrég a Sony kitalálta, hogy a Helldivers 2 PC-s verziójánál is kötelezővé teszi a PlayStation Network fiókot mindenki számára. Ennek következtében 177 országban le is vették a Steamről a játékot, azokban a régiókban, ahol eleve nem is érhető el a PSN. A felháborodás után a Sony aztán visszalépett, és kijelentették, hogy oké, nem kell a PSN a PC-s játékhoz. A gond azonban az, hogy az említett 177 országban a játék nem került vissza a Steamre, továbbra is elérhetetlen, ahogy a Ghost of Tsushima PC-s verziója is.

Térkép

Közben persze a Helldivers 2 fejlesztője folyamatosan azon van, hogy ezekben az országokban visszatérhessen a játék, de erről egyelőre nincs konkrét hír. Közben egy lelkes játékos készített egy világtérképet, amin jól láthatók azok az országok, ahol a játék nem érhető el. Azok a játékosok, akik ezekben az országokban élnek, ráadásul bannt kapnak akkor, ha egy másik ország PlayStation Network fiókjával próbálnak játszani.

A Redditen amosimo egy térképet tett közzé azokról az országokról, ahol a Helldivers 2-t törölték, beleértve a legtöbb afrikai országot, a Közel-Keletet, valamint Kelet-Európa és Délkelet-Ázsia egyes részeit. Sok Helldivers 2 játékost amúgy meglepett az érintett országok magas száma, mások szerint viszont a Sony döntése kevés játékost érint. Amint látható, egyik szomszédunk, Szerbia is érintett.

Map of all states that can’t purchase Helldivers 2. Sony essentially banned Africa from the game.
byu/amosimo inHelldivers

Persze megy a vita arról is, hogy a térkép mennyire pontos vagy mennyire nem, de az tény, hogy jelenleg is nagyon sokan vannak kizárva a Helldivers 2-ből. Annak ellenére, hogy már nem kötelező a játékhoz a PSN PC-n. Az Arrowhead közben persze szeretné, ha a játék mindenhol visszatérne. Reméljük, sikerrel járnak!

Ezt láttad már?

Tövig rágott köröm jöhet? 7 szuperizgalmas kémfilm a Netflix kínálatából

×