A Leetify csapata több ezer Counter-Strike 2 meccset elemez naponta. Úgy tűnik, hogy valóban brutális mértékű a cheaterek aránya.

2024.05.15. – Manapság szinte mindegyik játékstílusban találkozhatunk online címekkel, ám egy közös azért van bennük. Ez pedig nem más, mint a csalók pusztítása a szervereken. Legyen szó MMORPG szkriptelésről vagy FPS wallhackről, sosem lesznek teljesen tiszták ezek a multiplayer címek. Az iparágon belül legjobbnak tekintett Vanguard is átenged percenként több Valorant és League of Legends csalót is. Tökéletes védelem egyértelműen nem létezik. A Counter-Strike 2 sem kivétel ezek alól, akkor sem, ha az elmúlt hetekben rengeteget fejlődött ilyen téren.

Már a Counter-Strike 2 megjelenésének napján felbukkantak csalások, ám a csúcspont valamikor 2024 áprilisában köszöntött be. Ekkorra szinte minden második meccsen volt egy csaló a szerveren, főleg a magasabb CS Ratingeken. Az emberek azonban hajlamosak a többiek visszajelzéseit panaszkodásnak tekinteni, így sokan úgy gondolják, hogy túlzás volt a rengeteg negatív élmény. A Valve lépései árulkodóak, hiszen nem csak a VAC fejlődött, de hamarosan az Overwatch rendszer is visszatérhet majd. A statisztikák azonban elárulták, hogy tényleg tarthatatlan volt a helyzet a magasabb szintű Premier meccseken.

A legnépszerűbb fegyver árulkodhat a Counter-Strike 2 csalók számáról

A Counter-Strike 2 meccsek elemzésével foglalkozó Leetify weboldal az elmúlt napokban gyakorlatilag teljesen elérhetővé és kereshetővé tette a teljes adatbázisát. Több sem kellett a Counter-Strike 2 tartalomgyártóknak, hamar a számokba vetették magukat. Míg 15000-20000 között a klasszikus, elvárt fegyverek voltak a legnépszerűbbek, az AK-47 és M4A1-S párosával az élen, addig feljebb már más volt a helyzet. 20000 és 25000 pontszám között egyértelműen a SSG 08, azaz a Scout hódított, de irreális százalékokat kért magának a Revolver is. Ezeket a fegyvereket imádják a csalók, hiszen a fejlövésük szinte minden esetben halálos, készülhetnek a „vicces” videók. Ebből látható igazán, hogy micsoda pusztítást végeztek a csalók a felsőbb szinteken az elmúlt hónapok során. Remélhetőleg az április végi és május eleji intézkedések enyhítettek ezeken a jelenségeken, ám ez csak valamikor nyár közepén derülhet ki.

Ezt olvastad már?

Tövig rágott köröm jöhet? 7 szuperizgalmas kémfilm a Netflix kínálatából

 

×