Az Assassin’s Creed sorozata 2007-ben indult útjára. 2024 őszén újabb címmel bővülhet a franchise, melyben két karaktert irányíthatunk majd.

2024.05.15. –Több mint 15 éve érkezett meg az első Assassin’s Creed játék a Ubisoft műhelyéből. Azóta rengeteg címmel bővült a franchise univerzuma, a tavalyi Mirage pedig lassan az iOS készülékekre is megjelenik. A konzolos és PC-s felhasználóknak sincs oka a panaszra, hiszen május 15-én befutott a soron következő játék első bemutatója. Az Ubisoft már 2022-ben elárulta, hogy az akkor még csak Codename Red néven futó játék végre Japánba is elkalauzolja a rajongókat, mely igaznak is bizonyult.

A játékban két karaktert is terelgethetünk. Az egyik az afrikai szamuráj, Yasuke lesz, míg a másik egy őslakos shinobi, Naoe. A két főhős szövetségre lép majd egymással, ám garantáltan számíthatunk még egy-két extra csavarra a történetben. Ahogy azt sejteni lehetett, konkrét játékmenettel nem szolgált a kiadó, ám a remek atmoszféra a filmszerű előzetesen keresztül is átjött.

A fejlesztők egy extra videót is feltöltöttek a Ubisoft YouTube fiókjára, ahol Naoe és Yasuke karaktereit ismerhetjük meg egy kicsit jobban. A júniusi Ubisoft Forwardon pedig nagy eséllyel már némi ütős gameplay-jel is találkozhatunk majd. A korábbi szivárgások szintén igaznak bizonyultak, azaz a játék 2024. november 15-én jelenik meg, PC, PlayStation 5 és természetesen Xbox Series X/S platformokra. 

Ezt olvastad már?

Ha kell egy kis chill: 8 megnyugtató játék, ami tényleg kikapcsol

×