Az FPS játékokban a hangokból kinyerhető információk kritikusak. Nincs ez másképp a Counter-Strike 2 esetében sem, jól tudják a fejlesztők is.

2024.05.13. – A Valve a Counter-Strike 2 tavalyi megjelenéséig rengeteg új funkciót implementált a játékba. Természetesen azok a fejlesztések nyitottak az első béta verziókban, amelyeket már az első videókban kiemelt a fejlesztői gárda. Ide vehetjük a friss játékmotort, a jobb füstöket és a pályák átdolgozását. Ezt követően azonban nem pihentek le és több szinten is átdolgozták a Counter-Strike 2-t. Érkezett egy új vásárlási menü, élesedett a Loadout rendszer, de a meccsek hossza is teljes mértékben átalakult. A színfalak mögött azonban még több újdonságra bukkanhattak a játékosok.

A Counter-Strike 2 hangbeállításai is teljes mértékben átalakultak. Új algoritmus felel a játék hangjaiért, a lövések zajáért és a többi hatásért. Papíron ez soha nem látott pontossággal adja vissza a játék történéseit. Az új hangmotorhoz pedig extra beállítások is járnak, már lehetőség van az EQ állítására, a bal- és jobboldali hangsáv izolálására, de a Perspective Correction nevet viselő opcióról sem szabad elfeledkeznünk. Úgy tűnik azonban, hogy a Valve fejlesztői tovább finomítanák a 2023-ban bemutatkozott hangrendszert.

Újabb funckióval bővülhet hamarosan a Counter-Strike 2

Előfordulhat, hogy a Counter-Strike 2 játékosai más beállításokat alkalmaznak egy Premier, egy Casual és egy Deathmatch keretei között. Ez legtöbb esetben a hangerőt érintheti, de biztos vannak olyan játékosok is, akik az EQ beállításon is tekernek egyet-egyet ilyenkor. A legutóbbi Counter-Strike 2 frissítés után kiderült, hogy a Valve egy olyan megoldáson dolgozik, mely ezt a problémát oldaná meg. A fájlok tanúsága szerint játékmódonként eltérő hangprofilokat hozhatnak létre a játékosok. Egyedi beállításokat kaphat az Arms Race, a Casual, a DM és a Competitive játékmód, de a Spectate nézethez is létrehozható lesz majd egy extra profil. Azt még nem lehet tudni, hogy melyik frissítésben élesedik az újdonság, ám az biztos, hogy a fejlesztés szinte kész állapotban pihen már a fájlokban.

Ezt olvastad már?

Ami a töltőképernyő mögött van – Ez történik, amikor betölt egy játék

×