A Helldivers 2 az év egyik legnagyobb durranása, a LoL pedig egy „örök klasszikus”. A Wardens Rising pedig ennek a két sikerjátéknak az ötvözete lesz.

2024.05.13. – A League of Legends, vagy ahogy azt manapság a köznyelvben használják „LoL”, a világ egyik legsikeresebb videojátéka. Ugyan az a helyzet a Riot Games MOBA-jával, mint a Fortnite Battle Royale-al, teljesen mindegy, hogy szeretjük-e, el kell ismerni, hatalmas hatással volt a piac alakulására. Nagyon kevés olyan játékról tudni, ami ennyi idő után is sikeres és érdekes tudott maradni. A LoL már 2019. óta elérhető, s nem úgy tűnik, hogy egyhamar le akarna állni. Az állandó tartalomfrissítések, na meg a dübörgő esport szakág még hosszú-hosszú élettartamot jósol a Riot játékának. A lassan már „örök klasszikusnak” is nevezhető LoL mellett idén kiemelkedően jól teljesít egy másik többjátékos móka, a Helldivers 2 is. A PC-n és PlayStation-ön elérhető lövölde igazi cunamiként söpörte el a közösséget, hirtelen mindenki bele akart csobbanni a sci-fi akcióba. Ugyan a napokban keveredett egy kis fiaskó a cím körül, ám relatíve gyorsan sikerült ezt orvosolni.

Ebből nem akarsz kimaradni!

Ha szereted a League of Legends grafikáját és játékmenetét, de közben olyan non-stop akcióra és együttműködésre vágysz, mint amit a Helldivers 2 kínál, a Wardens Rising első ránézésre a Te játékod lesz. A Steamre, Epic Store-ba, PlayStationre és Xbox Series-re érkező „MOBA-Shooter-ARPG-Tower Defense-Co-op” (huh, ezt leírni…) egy nagyon érdekes ötvözete lesz az egyébként már jól bejáratott műfajoknak. A készítők a történethez ráadásul olyan nagyszabású IP-kból merítettek, mint a Warcraft, a Star Wars, vagy éppen a Guardians of the Galaxy.

 

A játékban szólóban, vagy barátokkal egy úgynevezett Synthesis Core-t kell védelmezni. Ezt a masinát fejleszthetjük is, ami újabb rétegeket pakol a játékmenetre amellett, hogy karaktereinket is állandóan fejleszteni kell tárgyakkal, statokkal és képességekkel. Ellenségek hordái veszélyeztetik a Synthesis Core épségét, a játékosok csapatának pedig az a feladata, hogy ezt a fenyegetést elhárítsák. A kihívás természetesen állandóan nehezedik, folyamatosan a penge élén táncoltatva a hősöket.

wardens

Maga a Wardens Rising még idén megjelenik az említett platformokra, ám csak annyit tudunk, hogy a negyedik negyedévben fut be, ami gyakorlatilag akár karácsony is lehet…

Ezt olvastad már?

Így állítsd be a Warzone-t, ha nem hallod az ellenfeleidet

×