Az első PlayStation 1994-ben jelent meg, de ilyen menő LEGO formában még sosem láttuk. Most viszont már vennénk is egyet… mondjuk ezt itt!


Bódi Dániel

2021. 12. 17. – Egészen sok különleges konzol készült már a videojátékok történetében, elég csak PopeArt fantasztikus munkáit felidéznünk (ha nem ismered, akkor mars IDE), olyanból azonban már rendkívül kevés akad, mint amilyet Anthony John Clarke épített magának.

Sokan nem nagyon ismerhettük ezelőtt az úriember nevét, hiszen ő is csak egy közülünk, játékosok közül, aki olykor-olykor könnyen el tud csábulni egy retro masina láttán. Nagyjából ez történt vele, amikor ellátogatott egy zsibvásárra, ahol megpillantott egy rossz, de viszonylag még használható állapotú PlayStation 1-es gépet. Anthony persze azonnal ráugrott a konzolra, majd egyetlen fontért, körülbelül 400 forintért meg is vette. Először csak a kitisztítását tervezte, majd miután megvolt vele ihletet kapott.

Így született meg végül a LEGO PS1!

Bizony, a roppant kreatív srác darabjaira szerelte a 90-es évekbeli konzolt, majd LEGO kockákból épített neki egy házat. Ez viszont nem csak egy keret, hanem vannak rajta ténylegesen működő gombok is, melyeket szintén az építőkockákból alakított ki. Egyetlen hiányossága a lemezolvasó teteje, aminek a megoldásán elmondása szerint már dolgozik. A konzol pedig nem csupán tökéletesen működőképes, de egy kifejezettem mutatós darab is, amit az alkotó nem volt rest TikTokon is megmutatni:

@bonkersbarmanwork in progress, this is the ( ##Lego ##PlayStation ##project ) ##fypシ ##fyp ##foryou ##xyzbca ##ps1 ##sony♬ Castle on the Hill (Throttle Remix) – Ed Sheeran

Hogy tetszik a LEGO PS1? Te kiraknád otthon a polcra?

Borítókép és forrás: GamingBible

Ezt is olvasd el:

A Sony 7 legnagyobb bűne, amit valaha elkövetett a PlayStationnel

×