Ingyen kipróbálható a lélekfacsaró horrorjáték, amiben egyesül a két legendás alkotó, H.R. Giger és Zdzisław Beksiński szürreális művészete.


Bódi Dániel

2024.05.12. – Hogy a Necrophosis az idei év egyik, ha épp nem a legstílusosabb horrorjátéka lesz, ahhoz már csak azért sem fér sok kétség, mert a fejlesztők a horror nagyágyúinak, Zdzisław Beksiński és H.R. Giger vázlatfüzetéből lesték le a házit. Bár Giger munkáinak játékosítására korábban volt már példa, de a Scorn inkább volt látvány- és stíluspornó, mint egy élvezhető horrorjáték.

A szürrealista Zdzisław Beksińskit már jóval kevesebben ismerik, pedig a roppant kényelmetlen és felkavaró világvége festményeiről ismert lengyel művész legalább akkora legendája a disztópikus művészetnek, mint Giger a sci-finek. Kettejük művészete találkozik a Necrophosisban, ami éppúgy egy kozmikus rémálom, mint poszt-apokaliptikus pusztulás.

A játék is igazából erre a kettősre épít: olyan hangulatos világot mutat be, ami önmagában is szorongat, így különösen nincs szüksége jump scare-re, vagy a horrorjátékok unalomig ismételt, de jól bevált fogásaira. A játékmenet emiatt leginkább a rémálomszerű világ utáni világ felfedezéséből, bizarr (bár egyszerű) rejtvények megfejtéséből áll. Az egész olyan, mintha Giger és Beksiński sosem létezett közös szoborparkjában lennénk, ami már csak a látványával kifacsarja az ember lelkének maradékát.

A Necrophosisnak sajnos még nincs konkrét megjelenési dátuma, de remélhetően már 2024-ben a szürreális világ végére érhetünk. Addig is viszont ki lehet próbálni, méghozzá a Steamen teljesen ingyen – és még egy igazán erős szörny PC-re sincs szükség a Giger-Beksiński-élményhez.

Ezt is olvasd el:

Amitől tényleg megfagy a véred – A 10 legparább horrorjáték pillanat

×