Élő közvetítést hirdetett a ChatGPT mestereséges intelligencia nyelvi modellt alkotó vállalat. A vezetők nagy jelentőségű bejelentést ígérnek.

Gábor János

2024.05.11. – Olyan nagy dolgot készül bejelenteni az OpenAI, hogy csak na, az még a Holdról is látszik, a fal adja a másikat stb. Persze a nagy szavakkal bemelegítés mindig is sajátja volt az amerikai cégvezetőknek – lsd. a világ legnagyobb technológiai Münchausen-baróját, Elon Muskot, akinek az európai Gigafactoryját tüntetők rohamozták meg, hogy tiltakozzanak az elvileg zéró emissziós autó környezetkárosító hatásai miatt. Vajon csalódást okoz-e Sam Altman, a ChatGPT AI-modellt alkotó OpenAI vezérigazgatója is? Nem kell sokáig várni a válaszra.

A mesterséges intelligenciát fejlesztő vállalat fontos bejelentést hirdetett május 13-ra, azzal a megjegyzéssel, hogy azon a ChatGPT és a GPT-4 fejlesztéseiről lesz szó. Ezt pontosították aztán azzal, hogy senki se GPT-5 bejelentésre vagy új keresőmotor indítására számítson, viszont „nagyon kemény munka zajlott néhány új dolgon, amit az emberek imádni fognak” – írja az X-en Altman. A CEO hozzátette: ez a bizonyos új fejlesztés számára „olyan, mintha igazi varázslat lenne”.

A legerősebb személyes tippem az, hogy az OpenAI a Sora nevű videogeneráló AI szélesebb körű bevezetését készítheti elő az élő stream keretében tartott sajtótájékoztatóval. Meglátjuk. Az mindenesetre elég biztosnak tűnik, hogy valamilyen paradigmaváltó dologra készülnek, mert a cég csak akkor rejtélyeskedik ennyire egy bejelentés előtt, amikor tényleg jó lapjai vannak. A közvetítés magyar idő szerint május 13-án 19 órakor kezdődik, az openai.com-on.

Ezt is olvasd el:

Ezeket a Disney slágereket pörgetjük legtöbbször a Spotify-on

×