Microsoft vezetője nemrég elárulta, hogy mikor tervezi a Google Play Store és az Apple App Store versenytársának elindítását.

2024.05.11. – Úgy tűnik, hogy a Microsoft valóban szeretne a belépni a piacra egy saját Xbox mobiláruházzal, ami elvileg méltó kihívója lehet a Google Play Store-nak és az Apple Store-nak. Tavaly Phil Spencer, a Microsoft vezetője elárulta, hogy kifejezetten az említett mobilboltok versenytársaként indítanák el az alkalmazást, és hogy a projekt a vártnál hamarabb elkészülhet. Nem is nagyon beszélt a levegőbe, hiszen a Bloomberg nemrég arról számolt be, hogy

az Xbox mobiláruház valamikor 2024 júliusában indul.

Mire jó?

Az Xbox elnöke, Sarah Bond tehát nemrég megerősítette, hogy a mobiláruház valamikor 2024 júliusában el is indulhat, az egész célja pedig, hogy a Microsoft gaming és Xbox ökoszisztéma mindenhol elérhető legyen, függetlenül az eszközöktől és régióktól. Az alkalmazásboltban természetesen játékokat lehet majd megvásárolni, nyilván első körben olyanokat, amik a Microsofthoz tartoznak. Például a Candy Crush és a Minecraft. Aztán az elérhető játékok listáját folyamatosan bővítik majd.

A Bloomberg arról is beszámolt, hogy ez nem egy szokásos alkalmazás, hanem böngésző-alapú áruház lesz. Ez lehetővé teszi a Microsoft számára, hogy minden platformra kínáljon játékokat, ne csak mobilra. Bond azt is megerősítette, hogy a mobiláruházat a Microsoft Xbox részlege üzemelteti majd.

Borítókép (illusztráció): Wccftech

Ezt láttad már?

Ha túl vagy az igazin, próbáld ki magad a 2024-es Gamer-Tech érettségin!

×