Sokan úgy gondolják, hogy a Microsoft nem áll jól a „konzolháborúban”. Ami hatalmas balgaság, hiszen a fókuszt máshová helyezték az elmúlt időszakban…

2024.05.10. – Amikor hatalmas akvizíciókról van szó, kevesen gondolnak bele, hogy az adott felvásárlás egészen pontosan hogyan alakítja át a piaci viszonyokat. A videojáték-piac terén például a Microsoft az elmúlt hónapokban, években hatalmasat tört előre. A laikusok jót nevetnek az Xbox eladásain és határozottan kijelentik, hogy a Sony megnyerte a „konzolháborút”, ám azt nem figyelik meg, hogy mi a helyzet a játékeladások terén. Azzal, hogy a Microsoft bekebelezte az elmúlt években mind a Bethesdát, mind pedig az Activision Blizzardot, gyakorlatilag a videojáték-piac tortájának egy jókora részét magáévá tette. Sőt, immáron a Sea of Thieves is elérhető már PlayStation konzolokon is, vagyis a Microsoft nem csupán közvetve van csak jelen a Sony platformjain.

„Nézz rám, mostantól én vagyok a kapitány!”

Az USA-ban hosszú idő után megtalálta magát a Sony, ugyan a digitális eladások között még mindig hemzseg a Microsoft játék, végül sikerült több saját címet felmutatni, mint riválistól származót. A helyzet azonban nem ennyire rózsás Európában, a múlt havi számok alapján ugyanis a Microsoft dörzsölheti leginkább a tenyerét, ami a PS Store-t illeti. A konzolok eladásában nem bővelkedik a cég, viszont a játékok szempontjából nincs miért aggódni. Ezt az is bizonyítja, hogy az európai top eladási lista élén a Sea of Thieves végzett áprilisban.

microsoft

kép forrása: polygon.com

A PlayStation Blog adatai szerint ráadásul a Sea of Thieves mellett másik 3 Microsoft cím is bekerült az európai top 10-be, vagyis ebben a régióban köszöni szépen, uralja a Sony platformját az amerikai cég. A kalózos móka mellett a Grounded, Call of Duty: Modern Warfare 3, valamint a Fallout 4 is ott csücsült a legjobbak között a hónapban.

A Sea of Thieves egyébként egy 2018-as játék, amit eredetileg exkluzívan PC-re, illetve Xbox One-ra. A Game Pass kínálatába is belekerült cím nagyon jól teljesített, mind a mai napig hatalmas rajongótábora van. Valószínűleg ezért is repült rá mindenki, amikor végre átszakadt a gát és immáron PlayStation-ön is játszhatóvá vált a többjátékos kaland.

Ezt olvastad már?

Ha túl vagy az igazin, próbáld ki magad a 2024-es Gamer-Tech érettségin!

×