Ha imádod a Skyrimet, és a TESVI kései megjelenése miatt már The Elder Scrolls elvonástól szenvedsz, akkor ez az ingyenes kiegészítő a megmentőd.


Bódi Dániel

2024.05.10. – Tényleg nagyon durva melót feccölnek a rajongók a Skyrim bővítgetésébe, ami hiába egy rommá mémelt „mindenremegjelenős”, a tehetséges moddereknek hála 13 év elteltével is végeérhetetlen kalandokat tartogat. Itt van például a több éves fejlesztés után a napokban megjelent Shumer and the Priest Kings, ami igazából akkora, mint egy nagyobbacska DLC, semmint egy hagyományos értelembe vett modifikáció.

A Shumer and the Priest Kings játékteréül szolgáló új kontinens (és két sziget) 150 a térképen is jelölt vadiúj helyszínnel, 40 jelöletlen hellyel, valamint több mint 80 kazamatával nyújtja el az amúgy is terebélyes játékidőt – és nem csak úgy vaktában. A kiegészítő egy egészen koherens történetet is elmesél, ami eredetileg egy D&D-játékhoz írt kaland volt, ezt szabták, majd illesztették a Skyrim világára, fő- és mellékküldetésestől. Mindezen felül több mint 1000 új NPC-vel is összefuthatunk, akik valódi szinkronnal, nem pedig valamiféle AI hangján kelnek életre, de újféle gyűjtenivalókat, naplóbejegyzéseket, könyveket, elolvasható leveleket és még sok-sok minden mást is felfedezhetünk a kalandozásaink során.

A legjobb az egészben, hogy mindez teljesen ingyenes, egyetlen forintot sem kell érte kifizetni. Jattolni persze ér, és egy ekkora tartalmat nyújtó kiegészítőért illendő is, ezért a Shumer and the Priest Kings NexusMods oldalán egészen bátran nyomj majd rá a ‘Donate’ gombra – mielőtt, vagy miután elindítottad a letöltést. Előzetest sajnos nem találtam hozzá, szóval alant legyen látható mondjuk egy találomra kiválasztott original Skyrim előzetes.

Ja, és az Oblivionhoz is akad ám hasonlóan tartalmas kiegészítő:

18 év után méretes és ingyenes „kiegészítőt” kapott a TESIV: Oblivion

×